NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

New Coke: Η Coca-Cola επαναφέρει ένα από τα πιο αποτυχημένα προϊόντα της ιστορίας

New Coke: Η Coca-Cola επαναφέρει ένα από τα πιο αποτυχημένα προϊόντα της ιστορίας
24_05_2019 | 16:11 24_05_2019 | 16:12
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες των τελευταίων ετών επαναφέρει στο προσκήνιο η σειρά Stranger Things του Netflix. Πρόκειται για την New Coke, η οποία, λόγω του ότι εμφανίζεται στη σειρά, θα επανέλθει και στο εμπόριο, σε μια προσπάθεια περαιτέρω προώθησης της σειράς.

Η New Coke ήταν μια τρομερή αποτυχία: η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού ήταν τόσο άσχημη που η εταιρεία αναγκάστηκε να την αποσύρει μέσα σε μερικές εβδομάδες. Άλλαξα όνομα σε Coke II και διατέθηκε σε ορισμένα σημεία και πέρα από το 1985, την χρονιά της πρώτης κυκλοφορίας. Εντούτοις, είναι η πρώτη φορά που επανακυκλοφορεί, έστω και με περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Όπως δηλώνει ο Stuart Kronauge, πρόεδρος του τομέα αναψυκτικών και SVP Marketing, η συγκεκριμένη εξέλιξη «είναι ένας τρόπος να μην πάρουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά». Η διαδικασία αναφέρεται πως είχε τις δυσκολίες της, καθώς η εταιρεία έπρεπε να ψάξει στα αρχεία της για να βρει το ακριβές design της συσκευασίας και την συνταγή του αναψυκτικού.

Η παραγωγή περιορίστηκε σε μόλις 500.000 κουτάκια του προϊόντος, τα οποία θα διατεθούν μέσω πολύ συγκεκριμένων καναλιών, ενώ αναμένεται πως θα εξαντληθούν εξαιρετικά σύντομα. Η όλη διαδικασία στοχεύει στην εκμετάλλευση των κοινωνικών δικτύων και των νέων μεθόδων με τις οποίες μπορεί ένα προϊόν να γίνει viral.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr