NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Sony θεωρεί απαραίτητη τη δραστηριοποίηση στην αγορά των smartphones

Η Sony θεωρεί απαραίτητη τη δραστηριοποίηση στην αγορά των smartphones

Απαραίτητη για το brands της εξακολουθεί να θεωρεί η Sony την επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από τα smartphones, παρά τα «καλέσματα» από σειρά επενδυτών της εταιρείας για «απαγκίστρωση» από το ζημιογόνο τμήμα.

Όπως δήλωσε ο CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, η επιχειρηματική δραστηριότητα της «έχει επικεντρωθεί στην ψυχαγωγία από την ίδρυση μας, όχι σε καθημερινές ανάγκες όπως ψυγεία και πλυντήρια. Βλέπουμε τα smartphones ως υλικό για ψυχαγωγία και ένα απαραίτητο συστατικό στοιχείο για να καταστήσουμε το brand μας βιώσιμο», τόνισε. «Και οι νεότερες γενιές δεν βλέπουν πλέον τηλεόραση. Το πρώτο τους σημείο επαφής είναι το smartphone» τόνισε χαρακτηριστικά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Το τμήμα smartphones της Sony, που αποτελούσε κάποτε κοινοπραξία με τη σουηδική Ericsson, της οποίας η Sony ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο το 2012, έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς μικρότερο από 1%, παραδίδοντας μόλις 6,5 εκατομμύρια συσκευές ετησίως, κυρίως στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, κατέγραψε ζημιές 879,45 εκατ. δολαρίων.

Καθώς η Sony επιδιώκει να καταστήσει την επιχείρηση κερδοφόρα το επόμενο οικονομικό έτος, σταμάτησε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στο Πεκίνο και απλοποίησε ορισμένες διαδικασίες πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr