NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει το burnout ως ασθένεια

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνωρίζει το burnout ως ασθένεια
Φωτογραφία: United States Mission Geneva

Αν και η επαγγελματική εξουθένωση, το λεγόμενο «burnout», χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια ως όρος για να περιγράψει την ψυχική και σωματική εξουθένωση, είναι η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το αναγνωρίζει ως «ιατρική κατάσταση».

Συγκεκριμένα, το burnout προστίθεται στη λίστα της Διεθνούς Ταξινόμησης των Ασθενειών (ICD), η οποία χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως σημείο αναφοράς για την διάγνωση τους, κάτι που σημαίνει πως, από το 2020, θα αναγνωρίζεται και επισήμως ως ασθένεια.

Ο ΠΟΥ ορίζει το burnout ως «ένα σύνδρομο που προκαλείται από το χρόνιο άγχος στο χώρο εργασίας, που δεν έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία». Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάντληση, κυνισμό και μειωμένη επαγγελματική αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, ο όρος «burnout» μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όταν τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται σε περιβάλλον εργασίας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το «burnout» ταξινομείται ως ιατρική κατάσταση από οποιοδήποτε επίσημο φορέα υγείας. Ο συγκεκριμένος όρος εμφανίστηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό ψυχολόγο Herbert Freudenberger, ο οποίος τον χρησιμοποίησε σε μια μελέτη του το 1974.

Διαβάστε περισσότερα για το burnout:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr