NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία & εισιτήρια για θέατρο - Δικαιούχοι κατασκηνώσεων

ΟΑΕΔ: Δωρεάν βιβλία & εισιτήρια για θέατρο - Δικαιούχοι κατασκηνώσεων

Με απόφαση της Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου και Κωνσταντίνου Μπάρκα, ξεκινά για πρώτη φορά η χορήγηση δωρεάν βιβλίων και εισιτηρίων θεατρικών παραστάσεων από τον ΟΑΕΔ σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων και εργαζομένων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης και οι μητέρες σε ειδική παροχή προστασίας μητρότητας κατά το 2018, αλλά και οι άνεργοι με τουλάχιστον 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας ή όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 4 μήνες.

Η διάθεση των επιταγών για την αγορά βιβλίων σε 150.000 δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019. Τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων θα διατεθούν σε 200.000 δικαιούχους και θα ισχύουν για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2019 - 2020.

Για τον καθορισμό του τρόπου μοριοδότησης θα εκδοθεί πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα των δικαιούχων.


Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε πως αναρτήθηκαν σήμερα, 30.05.2019, τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019.

Οι δικαιούχοι των Μητρώων μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το Μητρώο Παρόχων για κρατήσεις θέσεων. Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

  • τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους,
  • πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους,
  • πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα από έγγραφα ταυτοπροσωπίας των παιδιών τους.

Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος από την 15.06.2019, μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr