NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Modern OS: Η Microsoft περιγράφει το όραμα της για τα λειτουργικά συστήματα

Modern OS: Η Microsoft περιγράφει το όραμα της για τα λειτουργικά συστήματα

Μια πρώτη εικόνα από το τι ετοιμάζει για το μέλλον και την αγορά των λειτουργικών συστημάτων έδωσε η Microsoft, μέσω σχετικού blog post της , με αφορμή την πρόσφατη έκθεση Computex 2019. Ο λόγος για αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει ως «Modern OS».

Τι είναι όμως αυτό; Σύμφωνα με την Microsoft, θα αποτελεί μια πρόταση που θα προσφέρει «καινοτόμες ανθρωποκεντρικές εμπειρίες», με χαρακτηριστικά όπως αναβαθμίσεις που θα γίνονται στο υπόβαθρο και χωρίς να ενοχλούν τον χρήστη, ενώ θα είναι «ασφαλής εξ ορισμού», με το λειτουργικό σύστημα να είναι διαχωρισμένο από τις εφαρμογές ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία από κακόβουλες επιθέσεις.

Παράλληλα, θα είναι πάντα «online», με τεχνολογίες όπως τα Wifi και LTE 5G να λειτουργούν απρόσκοπτα και τους χρήστες να μην χρειάζεται να ανησυχούν για σημεία χωρίς κάλυψη, ενώ ολες οι συσκευές του χρήστη θα είναι διασυνδεδεμένες. «Ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα παρέχει σταθερές επιδόσεις, από την στιγμή που ο χρήστης πιάνει τη συσκευή στα χέρια του, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί για την επόμενη φορά που θα πρέπει να φορτιστεί ο υπολογιστής». αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε ένα μοντέρνο λειτουργικό σύστημα «οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το στυλό, τη φωνή, το άγγιγμα, ακόμη και το βλέμμα - όποιο τρόπο εισαγωγής θέλουν, όπως ακριβώς και το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Τέλος, ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα παρέχει την απόλυτη ευελιξία, τη σωστή υποστήριξη αισθητήρων και αναγνώριση της στάσης του σώματος, ώστε να διευκολύνει το εύρος των καινοτόμων μορφών και εφαρμογών που θα προσφέρει το οικοσύστημα των συνεργατών μας».

Η Microsoft τονίζει πως αυτοί οι μηχανισμοί «θα υποστηρίξουν το όραμά μας για ένα σύγχρονο λειτουργικό σύστημα, θα παράσχουν τα θεμελιώδη στοιχεία για την εξέλιξη του οικοσυστήματος των ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα επιτρέψουν στους εταίρους μας να προσφέρουν τις πιο ανθρωποκεντρικές εμπειρίες του αύριο».

Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ολόκληρη η παράγραφος που περιγράφει αυτό το «σύγχρονο λειτουργικό σύστημα» δεν αναφέρει πουθενά τα Windows. Αν και ορισμένα από τα παραπάνω θα μπορούσαν να ισχύουν και για αυτά, όπως είναι σήμερα, η Microsoft περιγράφει την εστίασή της στο να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών μέσω του cloud. Είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι, το επόμενο βήμα για αυτήν, με αυτό το Modern OS, θα περιλαμβάνει απρόσκοπτες ενημερώσεις, βελτιώσεις ασφαλείας, συνδεσιμότητα 5G, εφαρμογές στο cloud, νέα form factors και υποστήριξη AI.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr