NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ θα χορηγούν άδειες παραμονής μετά από ελέγχους στα κοινωνικά δίκτυα

Οι ΗΠΑ θα χορηγούν άδειες παραμονής μετά από ελέγχους στα κοινωνικά δίκτυα
04_06_2019 | 11:12 04_06_2019 | 11:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει να ζητά από τους «περισσότερους» αιτούντες άδειας παραμονής (βίζα) να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα

Η κίνηση αναμενόταν μετά από ανακοίνωση τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Σε αυτήν γίνονταν γνωστά τα σχέδια που απαιτούν σχεδόν από όλους τους αιτούντες βίζα στις ΗΠΑ να υποβάλουν τους λογαριασμούς τους στα social καθώς επίσης και άλλες πληροφορίες.

Έτσι, τα έντυπα αναζητούν usernames κοινωνικών μέσων, αριθμούς τηλεφώνου, διεθνείς ταξιδιωτικές δραστηριότητες και σχετικό ιστορικό. Οι αιτούντες ερωτώνται επίσης εάν κάποιο μέλος της οικογένειας τους έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα νέα μέτρα στοχεύουν στην «προστασία της εθνικής ασφάλειας».

Στο παρελθόν, τα ιστορικά των κοινωνικών μέσων, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των τηλεφωνικών αριθμών αναζητήθηκαν μόνο από άτομα που είχαν σημανθεί για περαιτέρω εξέταση. Η συγκεκριμένη ομάδα αφορούσε 65.000 αιτούντες και περιλάμβανε άτομα που είχαν ταξιδέψει σε περιοχές ελεγχόμενες από τρομοκρατικές ομάδες.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, το νέο μέτρο θα επηρεάσει περίπου 14,7 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr