NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Αντιμονοπωλιακή έρευνα για τη δύναμη των διαδικτυακών κολοσσών

ΗΠΑ: Αντιμονοπωλιακή έρευνα για τη δύναμη των διαδικτυακών κολοσσών
04_06_2019 | 14:55 04_06_2019 | 14:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η ειδική Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε πως ξεκινάει έρευνα βάσει της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, γύρω από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, εν μέσω ανησυχιών ότι η τεράστια ισχύς τους στην αγορά καταστέλλει τον ανταγωνισμό στις ψηφιακές αγορές.

Η έρευνα θα εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα των ισχυουσών αντιμονοπωλιακών νόμων για τη ρύθμιση των εταιρειών τεχνολογίας. Εάν οι νομοθέτες καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι ισχύοντες κανονισμοί είναι ανεπαρκείς, η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρώτη αναδιαμόρφωση της σχετικής αμερικανικής νομοθεσίας.

«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ενδείξεις ότι μια χούφτα πυλωρών έχει καταφέρει να πάρει τον έλεγχο των βασικών "αρτηριών" του ηλεκτρονικού εμπορίου, του περιεχομένου και των επικοινωνιών» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Jerrold Nadler.

Η ανακοίνωση της έρευνας του Κογκρέσου έρχεται λίγο μετά από αναφορές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ετοιμάζουν τις δικές τους έρευνες γύρω από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr