NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γαλλία: Τέλος στην καταστροφή των καταναλωτικών προϊόντων που δεν έχουν διατεθεί

Γαλλία: Τέλος στην καταστροφή των καταναλωτικών προϊόντων που δεν έχουν διατεθεί

Σε απαγόρευση καταστροφής προϊόντων που έχουν επιστραφεί ή δεν έχουν πωληθεί θα προχωρήσει η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Edouard Philippe, σε μια εξέλιξη που θα επηρεάσει διαδικτυακούς μεταπωλητές όπως το Amazon αλλά και πολυτελή brands.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απαγόρευση της καταστροφής μη διατροφικών αγαθών - στα οποία εντοπίζονται είδη όπως ρούχα, ηλεκτρικά είδη, προϊόντα υγιεινής και καλλυντικά - θα τεθεί σε ισχύ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Βάσει των σχετικών στατιστικών, πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ νέων καταναλωτικών προϊόντων απορρίπτονται ή καταστρέφονται κάθε χρόνο, πέντε φορές περισσότερα από όσα δωρίζονται. Το νέο μέτρο θα καταστήσει υποχρεωτική την παράδοση των προϊόντων για επαναχρησιμοποίηση ή ανακύκλωση.

«Είναι μια σπατάλη που προκαλεί σοκ, που είναι συγκλονιστική για την κοινή λογική. Είναι ένα σκάνδαλο» δήλωσε ο Philippe, καθώς εγκαινίασε το μέτρο από ένα κατάστημα στο Παρίσι. Η διαδικασία αποτελεί μέρος ενός νομοσχεδίου για την οικονομία, το οποίο πρόκειται να συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από France24

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr