NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ναυτιλίας για τον καθορισμό των όρων, των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών που αφορούν στην εγκατάσταση συσκευών φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε δημόσια και άλλα σημεία.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στην εγκατάσταση συσκευών φόρτισης σε εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων, σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης κατά μήκος του αστικού, υπεραστικού και εθνικού οδικού δικτύου καθώς και σε χώρους στάθμευσης δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων.

Μέσω της συγκεκριμένης ΚΥΑ προβλέπεται και η δημιουργία «Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων» η οποία θα χρησιμοποιείται για την ενημέρωση των χρηστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων. για πληροφορίες που αφορούν τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία επαναφόρτισης.

Καθορίζονται, επίσης, οι προδιαγραφές για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr