NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Facebook: Δεν παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα γιατί δεν υπάρχει ιδιωτικότητα

Facebook: Δεν παραβιάζουμε την ιδιωτικότητα γιατί δεν υπάρχει ιδιωτικότητα

Κατά τη διάρκεια ακρόασης για συλλογική αγωγή που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες βάσει του σκανδάλου της Cambridge Analytica και την πρόσβαση που είχε η εταιρεία στα δεδομένα των χρηστών του Facebook, δικηγόρος του γνωστού κοινωνικού δικτύου υποστήριξε πως «δεν υπάρχει παραβίαση της ιδιωτικότητας, επειδή δεν υπάρχει ιδιωτικότητα».

Ο Orin Snyder τόνισε πως δεν υπάρχει καμία προσδοκία για ιδιωτικότητα, στο Facebook ή σε άλλα κοινωνικά μέσα, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του και στην προσπάθεια να πείσει τον δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ, Vince Chhabria, να μην δεχθεί την αγωγή. Ο Snyder ισχυρίστηκε ότι οι χρήστες είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για να μοιραστούν τα δεδομένα τους με τρίτους.

«Πρέπει να φυλάσσεις προσεκτικά κάτι για να έχεις μια λογική προσδοκία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής» όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος, κάτι που έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις προσδοκίες των χρηστών όσο και με τα όσα ανέφερε, πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος ο Zuckerberg, σε ομιλία του στους μετόχους της εταιρείας.

«Ένα από τα μεγάλα θέματα που θα προωθήσουμε για τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια είναι η οικοδόμηση αυτού του οράματος, μιας κοινωνικής πλατφόρμας με επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικής ζωής» όπως τόνιζε, τότε, ο Zuckerberg.

Με πληροφορίες από Digital Trends

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr