NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Google: Κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην επιστήμη των υπολογιστών

Google: Κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην επιστήμη των υπολογιστών

Η Google ανακοίνωσε σήμερα τους υποψηφίους των επιχορηγήσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Οι επιχορηγήσεις των εκπαιδευτικών της Google και το Europe Code Week Grants υποστηρίζουν την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων κατάρτισης για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και την προσπάθεια για ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση, στον τομέα της επιστήμης των υπολογιστών. Στόχος είναι, όλοι οι μαθητές να μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του coding, της επίλυσης προβλημάτων, της δημιουργικότητας και της ομαδικής εργασίας.

Οι επιχορηγήσεις αυτές αποτελούν μέρος της αποστολής του Grow with Google που έχει στόχο τη δημιουργία περισσότερων οικονομικών ευκαιριών για όλους, καθώς και της δέσμευσής της να βοηθήσει, έως το 2020, ένα επιπλέον εκατομμύριο ανθρώπους στην Ευρώπη να βρουν δουλειά, να αναπτύξουν την επιχείρησή τους ή να οικοδομήσουν την καριέρα τους.

Στην Ελλάδα, οι βραβευθέντες είναι οι παρακάτω:

  • Το InterMediaKT "Patras Junior Codecamp 2019" που στοχεύει στο να εξοικειώσει τους σπουδαστές με τον συναρπαστικό κόσμο του coding και της τεχνολογίας.
  • WRO Hellas CodeAthon: Αναβαθμίστε το παιχνίδι και παίξτε! - ένα μη ανταγωνιστικό hackathon που επικεντρώνεται στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch και απευθύνεται σε ομάδες μαθητών ηλικίας 8-16 ετών από όλο τον κόσμο.
  • Πανεπιστήμιο Πατρών: Ένα διαδικτυακό μάθημα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών για καθηγητές σχολείων και τους μαθητές τους.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr