NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Φορολογικά & Ασφαλιστικά
ανάγνωση

Κύκλοι Εθνικής: Αντισυνταγματική η απόφαση για το ΛΕΠΕΤΕ, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Κύκλοι Εθνικής: Αντισυνταγματική η απόφαση για το ΛΕΠΕΤΕ, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Για «αιφνιδιασμό» και «πολλαπλές αδυναμίες και αδικίες» κάνουν λόγο κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας, μετά την πρόσφατη κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για τους 17.500 συνταξιούχους της, μέσω της οποίας εντάσσονται στο δημόσιο επικουρικό υπερταμείο (ΕΤΕΑΕΠ) λόγω της «εμπλοκής» που υπάρχει με το Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ).

Όπως αναφέρουν οι πηγές, η τροπολογία «εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ΕΤΕ». Αρχικά, αναφέρεται η δημιουργία συνταξιούχων δύο ταχυτήτων, με τους σημερινούς εργαζομένους να λαμβάνουν σημαντικά χαμηλότερες συντάξεις από τους σημερινούς συνταξιούχους, που θα βγαίνει μειούμενη για το διάστημα ασφάλισης μετά την 1/1/2015 (αρχικά άνω του 50%, ποσοστό που θα ανεβαίνει).

Κατά δεύτερον, η εφαρμογή της λύσης «θα έπληττε οικονομικά την ΕΤΕ σε τέτοιο βαθμό που κάποιος θα έπρεπε να αναρωτηθεί για τη ορθότητα σκέψης ή ακόμη χειρότερα για τη σκοπιμότητα, ειδικά σε μια χρονική στιγμή που η ΕΤΕ αρχίζει να ανακάμπτει».

Οι κύκλοι της Εθνικής χαρακτηρίζουν την τροπολογία ως αντισυνταγματική και μη συμβατή με τις διατάξεις του νόμου και το κανονιστικό πλαίσιο, καλώντας τους συνταξιούχους «να μην παραπλανηθούν» ότι ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, «που τα τελευταία δύο χρόνια καθυστερεί, με αυτήν την σπασμωδική κίνηση έχει βρει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση».

Σε περίπτωση νομοθέτησης του προτεινόμενου μέτρου η τράπεζα εμφανίζεται έτοιμη να προσφύγει άμεσα για την ακύρωση του ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων «με γνώμονα την προστασία της ευρωστίας της τράπεζας και τα δικαιώματα των εργαζομένων μας», εκφράζοντας την πίστη της για την ύπαρξη μιας συναινετικής λύσης με την οικειοθελή συμμετοχή της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr