NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η κινεζική startup Pingpong θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Λουξεμβούργο

Η κινεζική startup Pingpong θα επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στο Λουξεμβούργο
10_06_2019 | 14:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε πως θα επενδύσει η κινεζική Pingpong στο Λουξεμβούργο, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Pingpong ιδρύθηκε το 2014, ως πρωτοπόρος στον ανερχόμενο τομέα του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας. Υποστηριζόμενη από μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Κίνας, την CICC, η startup εισπράττει πληρωμές για τους Κινέζους εξαγωγείς που πωλούν μέσω των Amazon, Wish, Shopee, Newegg και άλλων 14 υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλο τον κόσμο.

Η ευρωπαϊκή φιλοδοξία της εταιρείας δεν σταματά με το Λουξεμβούργο. Ο Luo Yonglong, εταίρος της Pingpong, δήλωσε σε εκδήλωση ότι μέσα σε τρία χρόνια η συνολική επένδυση της στην ηπειρωτική Ευρώπη θα ξεπεράσει τα 6,39 δισ. ευρώ.

Η Pingpong παρουσίασε τη συγκεκριμένη εξέλιξη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μια εκδήλωση που επικεντρώθηκε στην πρωτοβουλία που αφορά στους «νέους δρόμους του μεταξιού» της κινεζικής κυβέρνησης, της οποίας το Λουξεμβούργο είναι μέλος.

«Παρακολουθούμε ενεργά την πρωτοβουλία της Κίνας για να ενδυναμώσουμε τις κινεζικές επιχειρήσεις μέσω της καινοτομίας στο διασυνοριακό οικοσύστημα», δήλωσε ο Luo. «Αυτό θα βοηθήσει τις εταιρείες να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να είναι πιο ανταγωνιστικές στο εξωτερικό».

Με τη χρηματοδότηση έρχεται επίσης η συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ του Λουξεμβούργου και της Pingpong σε διάφορα μέτωπα, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών εξαγωγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, των τοπικών πληρωμών και των υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής. Η Pingpong δήλωσε επίσης ότι θα εργαστεί για την εξασφάλιση ευρωπαϊκής άδειας για εικονικό νόμισμα και θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια τράπεζα ψηφιακών πληρωμών.

Με πληροφορίες από Techcrunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr