NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

To Orange Grove εξελίσσεται και παρουσιάζει τα νέα του σχέδια

To Orange Grove εξελίσσεται και παρουσιάζει τα νέα του σχέδια
11_06_2019 | 14:08 11_06_2019 | 15:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Στήριξη Επιχειρήσεων

Το Orange Grove, το διεθνές startup incubator της Αθήνας, που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, εστιάζοντας στον τομέα της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας, παρέθεσε γεύμα στους δημοσιογράφους την Τρίτη στις 11 Ιουνίου, στην κατοικία του Πρέσβη της Ολλανδίας, Caspar Veldkamp, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν οι νέοι στόχοι και τα επερχόμενα σχέδια που έχει θέσει o πρωτοπόρος οργανισμός για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Το Orange Grove ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν 6 χρόνια με σκοπό την αποτροπή του brain drain, σε μία περίοδο που η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν ιδιαίτερα ασταθής. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η Πρεσβεία της Ολλανδίας είχε θελήσει να αναλάβει μία πρωτοβουλία η οποία θα ενδυνάμωνε τους νέους με καινοτόμες ιδέες που ήθελαν να επιχειρήσουν και χρειάζονταν στήριξη. Μεταφέροντας τεχνογνωσία από την Ολλανδία και προσφέροντας πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο μεντόρων, εκπαιδευτών και συμβούλων -μεταξύ άλλων υπηρεσιών- το Orange Grove συνεισέφερε στην ανάπτυξη καινοτόμων startups, τη δημιουργία πολύτιμων θέσεων εργασίας και τη διαμόρφωση μίας ανταγωνιστικής startup κοινότητας, με την υποστήριξη πανεπιστημίων, πολυεθνικών επιχειρήσεων, χορηγών και συνεργατών. Χτίζοντας μάλιστα στην επιτυχία του εγχειρήματος στην Αθήνα, το 2017 το Orange Grove επεκτάθηκε στην Πάτρα, μέσα από μία στρατηγική συνεργασία με τον τοπικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ιθάκη.

Διαβλέποντας τις σημαντικές ανάγκες αλλά και το τεράστιο ταλέντο στην Περιφέρεια, ο νέος σχεδιασμός του Orange Grove θέλει, στα επόμενα χρόνια, τον οργανισμό να μεταφέρει σταδιακά το βάρος της δραστηριότητάς του στην επαρχία, ιδιαίτερα σε πόλεις με παρουσία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και μεγάλο νεανικό πληθυσμό. Με την Αθήνα να προσφέρει πλέον πολλές δυνατότητες στήριξης και ευκαιρίες στον τομέα της καινοτομίας και των startups, μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια, το Orange Grove με την πολυετή εμπειρία και τις ευκαιρίες που προσφέρει, επιδιώκει να καταστήσει τα προγράμματά του προσβάσιμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η εμπειρία του Orange Grove Patras αλλά και τα πολυάριθμα Agri-food Masterclass που έχουν οργανωθεί σε πόλεις της περιφέρειας, κατέδειξαν τις τεράστιες προοπτικές που υπάρχουν έξω από την Αθήνα και τις ευκαιρίες που μπορούν να καρποφορήσουν μέσα από δράσεις στήριξης. Συνεπώς, για το Orange Grove αποτελεί φυσική επιλογή οι πόροι και ο προσανατολισμός του να στραφούν στην Περιφέρεια, με την ενίσχυση του γραφείου της Πάτρας και της συνεργασίας με την Ιθάκη.

Ταυτόχρονα, το Orange Grove στοχεύει να επενδύσει περισσότερο σε δράσεις με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, συνεισφέροντας στο χτίσιμο ενός περιβάλλοντος το οποίο θα ενθαρρύνει τη δημιουργία επιχειρήσεων που θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία πιο ελκυστική σε διεθνές επίπεδο. Ενισχύοντας το ρόλο του ως πλατφόρμα διασύνδεσης, το Orange Grove θα επικεντρωθεί στη μεταφορά διεθνούς εμπειρίας και βέλτιστων πρακτικών, τη γεφύρωση με τις διεθνείς αγορές και τη στήριξη πιο στοχευμένων δράσεων σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς πρωτοβουλίες / συνεργάτες. Σημαντικό βάρος θα δοθεί στην καλύτερη διασύνδεση νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, corporates, πανεπιστημίων και πολιτείας, τόσο μεταξύ τους αλλά και με αντίστοιχους στρατηγικούς συνεργάτες διεθνώς. Ενώ έμφαση θα δοθεί και στη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών που θέτουν στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability)».

Το Orange Grove αναφέρει πως αναβαθμίζει το ρόλο του, διευρύνοντας το πεδίο και τη γεωγραφική εμβέλεια των δραστηριοτήτων του, με νέα προγράμματα και στοχευμένες δράσεις πανελλαδικά για τη στήριξη της καινοτομίας, τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων που συνεισφέρουν σε νέες θέσεις εργασίας και την ενθάρρυνση ενός ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr