NEWSFLASH...
Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Online Business - 5 απαραίτητα skills για να επιτύχετε

Online Business - 5 απαραίτητα skills για να επιτύχετε
27_06_2016 | 08:54 15_11_2016 | 11:24

Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει μια online επιχείρηση; Χρειάζεται να είστε ικανοί να σχεδιάσετε ένα τέλειο επιχειρηματικό πλάνο, υπέροχα γραφικά ή αποτελεσματική ύλη;

Ανάλογα με την ακριβή φύση της επιχείρησής σας, υπάρχουν πολλές δεξιότητες που είναι καλό να διαθέτετε. Σαφώς, δεν είναι όλες απαραίτητες και γι' αυτό αξίζει να ρίξετε μια ματιά παρακάτω. Μερικά skills είναι μείζονος σημασίας στις online δραστηριότητες.

Αν θέλετε να χτίσετε μια ηλεκτρονική επιχείρηση, θα πρέπει να διακριθείτε στις παρακάτω απαραίτητες δεξιότητες.

1. Τεχνικές δεξιότητες

Οι online επιχειρήσεις είναι ακριβώς το πεδίο όπου θα εξεταστούν οι τεχνικές σας ικανότητες. Τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά περίπλοκα. Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε ένα custom-design template για τη σελίδα σας; Τι γίνεται αν χακάρουν τη Wordpress σελίδα σας και πρέπει να την επαναφέρετε γρήγορα σε λειτουργία; Τι κι αν θέλετε να διορθώσετε μια στήλη στη MySQL βάση σας; Τι κι αν θέλετε να αναπτύξετε μια web εφαρμογή;

Υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές πτυχές στη λειτουργία και διαχείριση μιας ιστοσελίδας που ποικίλουν σε πολυπλοκότητα.Μπορείτε να προσλάβετε ανθρώπους που θα φτιάξουν τη σελίδα σας, αλλά καλό θα είναι να γνωρίζετε πώς δουλεύει το όλο εγχείρημα σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε σημαντικές δυσκολίες ή επείγουσες καταστάσεις.

2. SEO

Για τις περισσότερες ιστοσελίδες, τα οργανικά αποτελέσματα είναι η κύρια πηγή κίνησης. Αν δεν κάνετε έρευνα για λέξεις κλειδιά, δημιουργώντας βελτιστοποιημένο περιεχόμενο και συνεχώς αλλαγές στην ιστοσελίδα σας για τη βελτίωση του SEO, η επιχείρησή σας δεν πρόκειται να παραμείνει ανταγωνιστική στον online χώρο.

Η έρευνα για τις λέξεις κλειδιά είναι απλώς το σημείο εκκίνησης. Θα πρέπει να εξοικειωθείτε με έννοιες όπως Page Authority, Domain Authority, responsive design, backlink building, clean code και πολλές άλλες.

Αλλά η προσοχή σας πρέπει να επικεντρωθεί στην κατάταξη του περιεχομένου σας στην αναζήτηση, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές τεχνικές πτυχές στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του SEO και το να συμβαδίσει κανείς με όλα αυτά αποτελεί μια εργασία πλήρους απασχόλησης.

Και πάλι, η προσεκτική πρόσληψη freelancer ή εταιρειών αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κρατήσετε την ιστοσελίδα σας βελτιστοποιημένη σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Ακόμη κι έτσι, οι γνώσεις που θα λάβετε αν θελήσετε να εκπαιδευτείτε σε αυτόν τον τομέα, θα σας χρησιμεύσουν ιδιαιτέρως για να μπορέσετε να αξιολογήσετε την ποιότητα των εργασιών που θα λάβετε αν αποφασίσετε να πληρώσετε για υπηρεσίες SEO.

3. Δημιουργία περιεχομένου

Η ικανότητα να δημιουργήσετε ποιοτικό, προστιθέμενης αξίας και SEO περιεχόμενο είναι το κλειδί για να λειτουργήσετε μια επιτυχημένη online επιχείρηση στο σημερινό ηλεκτρονικό περιβάλλον. Το περιεχόμενο οδηγεί σε traffic, δημιουργεί εμπιστοσύνη και προσελκύει νέους πελάτες στην επιχείρηση σας.

Αυτό συχνά σημαίνει τη συγγραφή άρθρων και blog post, που μπορεί να είναι χρονοβόρα. Τα podcast και τα video μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματικά, ωστόσο συνήθως απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο, χρήματα και προσπάθεια.

Έχοντας αυτά στο νου σας, μην υποτιμάτε την αξία του περιεχομένου, καθώς είναι πιθανό να αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα traffic προς τη σελίδα σας. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα δημοσιεύσεων και δημιουργήστε αξιόλογο περιεχόμενο που θα απαντά στις ερωτήσεις και τα ενδιαφέροντα του target group της σελίδας σας.

Το περιεχόμενο χτίζει την αξιοπιστία και οι καταναλωτές είναι πιθανότερο να εμπιστευτούν μια επιχείρηση που παρέχει αξιόλογο περιεχόμενο.

4. Εμπειρογνωμοσύνη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο

Έχετε γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο όπου σχεδιάζετε την επιχείρησή σας; Αν όχι, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε την επιλογή σας.

Για να δημιουργήσετε δεσμούς εμπιστοσύνης με το κοινό σας, θα χρειαστεί να αποδείξετε ότι έχετε γνώσεις και εμπειρία στο πεδίο της δραστηριότητάς σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα, καθώς πολλοί επιχειρηματίες ξεκινούν το ταξίδι τους απλώς με αρκετή αντίληψη του θέματός τους. Αν όμως φτάνουν ψηλά, είναι γιατί επενδύουν αρκετά στην εξέλιξή τους και γίνονται πολύ καλοί μαθητές στο πεδίο τους.

Επιπροσθέτως, αν είστε παθιασμένοι με ένα project, είναι πιθανότερο να κολλήσετε με αυτό σε ολόκληρη την πορεία. Οι επιχειρήσεις προϋποθέτουν επιμονή και για να τα καταφέρετε θα πρέπει να ενδιαφέρεστε πολύ για το εγχείρημά σας.

5. Πληρωμένη διαφήμιση

Τη στιγμή που το περιεχόμενο μπορεί να προσελκύσει σημαντικό οργανικό traffic, το πληρωμένο traffic είναι εξαιρετικά πολύτιμο. Οι περισσότερες διαφημιστικές πλατφόρμες προσφέρουν εκτενές targeting και επιλογές φιλτραρίσματος που σας επιτρέπουν να προσεγγίσετε πιο εύκολα το στοχευμένο πελάτη σας.

Είναι όμως σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι η διαφήμιση δεν είναι μια λύση "set-and-forget". Το να φτιάξετε αποτελεσματικές διαφημίσεις και να τελειοποιήσετε τη στόχευσή σας μπορεί να είναι πρόκληση εκτός κι αν έχετε πρότερη εμπειρία. Το conversion γίνεται όλο και πιο σημαντικό όταν ξοδεύετε χρήματα για να φέρετε ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας.

Υπάρχουν πολλά που θα καταλάβετε μέσω του δίπτυχου προσπάθεια-λάθος στη διαφήμιση, αλλά αναπόφευκτα θα χάσετε κάποια χρήματα κατά τη διαδικασία. Αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση με τη συγκεκριμένη διαδικασία ή δεν διαθέτετε αρκετό budget, θα πρέπει είτε να εκπαιδευτείτε είτε να προσλάβετε έναν ειδικό που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αποτελεσματικές καμπάνιες.

Πηγή: Semifind

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr