NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

2nd InvestGR Forum 2019: Ηχηρό μήνυμα για τις ξένες άμεσες επενδύσεις

2nd InvestGR Forum 2019: Ηχηρό μήνυμα για τις ξένες άμεσες επενδύσεις
11_06_2019 | 16:31 11_06_2019 | 16:40
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός των συνόρων έστειλε σήμερα το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece: «Η Ελλάδα πράγματι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να καταστεί ελκυστικός προορισμός για τις ξένες άμεσες επενδύσεις».

Αυτό ήταν το μήνυμα εκ μέρους του συνόλου των ομιλητών, οι οποίοι αφενός συμφώνησαν στην εξαιρετικά μεγάλη σημασία να έρθουν ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και, αφετέρου, διατύπωσαν προτάσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου της χώρας, τονίζοντας τη σημαντική μεν διαδρομή που έχει διανυθεί, αλλά και τις υψηλές προσδοκίες τους για την επόμενη μέρα.

Στο 2nd InvestGR Forum 2019 μίλησαν σημαντικοί θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως οι κκ. Γιώργος Σταθάκης, Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ, Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στα πέντε πάνελ συζήτησης συμμετείχαν επικεφαλής ξένων πολυεθνικών εταιρειών, ακαδημαϊκοί και ειδικοί, οι οποίοι συζήτησαν και κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις για τις εξής θεματικές ενότητες: Τουρισμό, Αποτελεσματικότητα Κράτους, Ψηφιακή Οικονομία και Καινοτομία, καθώς και για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού, αλλά και για τη σημασία των πρόσφατων ευρωεκλογών για την Ελλάδα.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της IHS MARKIT ECONOMICS, κα Elisabeth Waelbroeck-Rocha, παρουσίασε μια σημαντική μελέτη με θέμα: «Για μια νέα στρατηγική επιτάχυνσης του οικονομικού μετασχηματισμού της Ελλάδας».

Ο δε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRON ANALYSIS, κ. Στράτος Φαναράς, παρουσίασε τα ευρήματα έρευνας σε 35 CEOs ξένων εταιρειών με θέμα «Ελλάδα, ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;», ενώ ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Παγουλάτος, παρουσίασε τον Δεκάλογο για τις Ξένες Επενδύσεις στην Ελλάδα, με βάση τις προτάσεις 40 CEOs ξένων εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Πέρυσι, μπήκαν οι στέρεες βάσεις για την επιτυχή συνέχιση ενός Forum διαλόγου για το κρίσιμο θέμα των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Φέτος, οι προσδοκίες μας επαληθεύθηκαν έτι περαιτέρω. Είναι παραπάνω από σαφές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι εταίροι δηλώνουν δυναμικό «παρών» για την ενίσχυση των ξένων επενδύσεων στη χώρα, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα εκτός των συνόρων για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνογερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Το epixeiro.gr υποστήριξε την εκδήλωση ως media sponsor.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr