NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΕΕ εγκρίνει την παράταση του ελληνικού καθεστώτος τραπεζικών εγγυήσεων

Η ΕΕ εγκρίνει την παράταση του ελληνικού καθεστώτος τραπεζικών εγγυήσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την παράταση του ελληνικού καθεστώτος εγγυήσεων για τα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 30 Νοεμβρίου 2019, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. «Η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών βελτιώνεται σταδιακά, εξακολουθούν ωστόσο να υφίστανται προκλήσεις» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η παράταση του καθεστώτος εγγυήσεων είναι σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, δηλαδή με την τραπεζική ανακοίνωση του 2013, ιδίως επειδή το παρατεινόμενο μέτρο είναι στοχευμένο, αναλογικό και περιορισμένο από άποψη χρόνου και πεδίου εφαρμογής.

Η Επιτροπή εγκρίνει καθεστώτα εγγυήσεων σχετικά με τις υποχρεώσεις των τραπεζών για διαδοχικές περιόδους έξι μηνών, ώστε να είναι σε θέση να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει τους όρους αναλόγως.

Το καθεστώς διατίθεται σε τράπεζες χωρίς κεφαλαιακό έλλειμμα. Το ελληνικό καθεστώς εγγυήσεων εγκρίθηκε αρχικά τον Νοέμβριο 2008. Η έγκριση του καθεστώτος παρατάθηκε αρκετές φορές, την τελευταία φορά στα τέλη Δεκεμβρίου 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr