NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

TEDxPanteionUniversity: Αναδείχθηκαν οι πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου

TEDxPanteionUniversity: Αναδείχθηκαν οι πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου
12_06_2019 | 13:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις 11 Μαίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 4ο κατά σειρά main event του TEDxPanteionUniversity με την θεματική «The Age of Smupid», το οποίο στόχο είχε να αναδείξει πτυχές της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου που είναι παράλληλα πιο έξυπνος και πιο «χαζός» από ποτέ.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε μία σειρά 11 ομιλιών και 3 performances, ενώ κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων πραγματοποιήθηκαν 6, συνολικά, workshops με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Τα εισιτήρια που διατέθηκαν για το φετινό event εξαντλήθηκαν γρηγορότερα από κάθε άλλη χρονιά -σε λιγότερο από 24 ώρες-, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν 640 άτομα. Ο αριθμός αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ήταν για εμάς η σημαντικότερη ανταμοιβή για την πολύμηνη δουλειά που προηγήθηκε.

Το ενθουσιώδες ενδιαφέρον του κοινού για το φετινό event ξεπέρασε τα όρια του αμφιθεάτρου του Μουσείου Μπενάκη. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε live streaming κάλυψη ολόκληρου του προγράμματος, την οποία παρακολούθησαν θεατές από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε για το σκοπό αυτό εντός του μουσείου, αλλά και μέσω της σελίδας του TEDxPanteionUniversity στο Facebook.

Βασικές αρχές της ομάδας του TEDxPanteionUniversity είναι η πίστη στην ανθρώπινη δυναμική, η καθολική προσβασιμότητα και η συμπερίληψη, ενώ επιθυμούμε το TEDxPanteionUniversity και οι δράσεις του να αποτελούν safe place για κάθε διαφορετική οντότητα, έκφραση ή ιδέα. Η είσοδος για το κοινό για μία ακόμη χρονιά ήταν δωρεάν για το κοινό, με παράλληλη στήριξη ενός κοινωφελούς οργανισμού. Φέτος, σε συνεργασία με τον οργανισμό STEPS συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου. Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν περίπου 80 κιλά τρόφιμα μακράς διαρκείας. Φέτος, για πρώτη φορά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε διερμηνεία όλου του προγράμματος ομιλιών στη νοηματική γλώσσα.

Παράλληλα, η εκδήλωση είχε μία περισσότερο eco friendly ταυτότητα και στάση ζωής, μειώνοντας κατά πολύ τη χρήση πλαστικού, προμηθεύοντας τους συμμετέχοντες με επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια και ψύκτες νερού αντί για πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, ενώ παρέχονταν ξύλινα μαχαιροπίρουνα στο lunch break αλλά και χάρτινα καλαμάκια στα ποτά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr