NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Μαθητές από όλη την Ελλάδα υλοποίησαν projects με ελεύθερες άδειες χρήσης

Μαθητές από όλη την Ελλάδα υλοποίησαν projects με ελεύθερες άδειες χρήσης
Φωτογραφία: Altzone

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνεται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και κοινωφελείς φορείς και 115 ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και την Κύπρο. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες. Στην 1η φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 243 ομάδες με 1458 μαθητές και 364 εκπαιδευτικούς, ενώ την 2η φάση ολοκλήρωσαν επιτυχώς 104 ομάδες με 624 μαθητές και 156 εκπαιδευτικούς.

Στο robotics.ellak.gr είναι διαθέσιμες όλες οι ιδέες που υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από όλα τα σχολεία. Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Παιδιά από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, εργαστήρια και ανεξάρτητες ομάδες ρομποτικής ακόμα και νηπιαγωγεία εργάστηκαν σε ομάδες και μέσω των ανοιχτών τεχνολογιών δημιούργησαν πρωτότυπα και καινοτόμα έργα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση θα επαναληφθεί και την επόμενη σχολική χρονια 2019-2020, με στόχο την εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ανοιχτού υλικού και λογισμικού και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους χωρίς να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων «κλειστών» προϊόντων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr