NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Visa, Mastercard και άλλοι στους «υποστηρικτές» του κρυπτονομίσματος Facebook Libra

Visa, Mastercard και άλλοι στους «υποστηρικτές» του κρυπτονομίσματος Facebook Libra
14_06_2019 | 15:01 14_06_2019 | 15:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Σε συνεργασία με μια σειρά μεγάλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων εντοπίζονται τα ονόματα των Visa και Mastercard, προχώρησε η Facebook, με στόχο την υποστήριξη του κρυπτονομίσματος που είναι έτοιμη να παρουσιάσει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Wall Street Journal, η εταιρεία θα συνεργαστεί με περισσότερες από δώδεκα εταιρείες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι προαναφερθείσες αλλά και οι Uber και Paypal, για την παρουσίαση του σχεδίου την επόμενη εβδομάδα και τη διάθεση του μέσα στην επόμενη χρονιά.

Εταιρείες χρηματοοικονομικού και ηλεκτρονικού εμπορίου, εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών θα επενδύσουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια έκαστη, σε μια κοινοπραξία που θα διαχειρίζεται το ψηφιακό νόμισμα, το οποίο φέρει την ονομασία Libra.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση της δημιουργίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με διάφορες ισοτιμίες για να αποφευχθούν οι ακραίες αλλαγές που έχουν ταλανίσει άλλα νομίσματα του χώρου.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το Facebook προχωρούσε σε συνεργασία με εταιρείες για να βοηθήσουν στην αρχική διάθεση του συστήματος πληρωμών, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προσπάθεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr