NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το Google Maps θα «προστατεύει» από τις λάθος διαδρομές και τους... απαγωγείς

Το Google Maps θα «προστατεύει» από τις λάθος διαδρομές και τους... απαγωγείς

Ένα νέο χαρακτηριστικό για την εφαρμογή Maps φαίνεται πως δοκιμάζει η Google. Αυτήν την φορά, πρόκειται για τις ειδοποιήσεις που θα στέλνει η υπηρεσία σε περίπτωση που ο χρήστης βρεθεί εκτός της προγραμματισμένης διαδρομής.

Σύμφωνα με τις πηγές, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περίπτωση που ο χρήστης χάσει τον δρόμο του ή ακόμη και εάν βρίσκεται σε κάποιο ταξί και ο οδηγός βγει εκτός της προβλεπόμενης πορείας, για περισσότερο από 500 μέτρα.

Όσον αφορά στα ταξί, αυτό μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που ο οδηγός κάνει μεγαλύτερη διαδρομή, αυξάνοντας, έτσι, το συνολικό κόστος, ή ακόμη και σε ακόμη πιο κακόβουλες υποθέσεις. Είναι άλλωστε γνωστά περιστατικά, ανά τον κόσμο, όπου οδηγοί γνωστών υπηρεσιών έχουν... απαγάγει τους επιβάτες τους.

Τον περασμένο Μάρτιο, στις ΗΠΑ, επιβάτιδα ταξί που είχε αποκοιμηθεί στη διαδρομή, ξύπνησε και είδε τον οδηγό να έχει βάλει το χέρι του κάτω από την μπλούζα της. Ξεφεύγοντας, ανακάλυψε πως βρισκόταν στο Connecticut και όχι στη Νέα Υόρκη, στην οποία κατευθυνόταν, 100 χιλιόμετρα μακριά από τον αρχικό προορισμό.

Το νέο χαρακτηριστικό του Google φαίνεται πως βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο στην Ινδία, χωρίς να γίνονται γνωστές πληροφορίες για ευρύτερη διάθεση.

googlemaps_kidnapalert.jpg?mtime=20190616180734#asset:129330


Με πληροφορίες από Neowin, BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr