NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Facebook θα πληρώνει τους χρήστες για να τους καταγράφει στα smartphones

Η Facebook θα πληρώνει τους χρήστες για να τους καταγράφει στα smartphones

Η Facebook παρουσίασε την εφαρμογή Study, μέσω της οποίας θα πληρώνει τους χρήστες για να καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο αυτοί κάνουν χρήση του smartphone τους και των εφαρμογών που βρίσκονται εγκατεστημένες σε αυτό.

Μέσω της εφαρμογής Study, η υπηρεσία αναφέρει πως «συλλέγουμε και αναλύουμε τη χρήση των εφαρμογών των συμμετεχόντων. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στα τηλέφωνα τους, τον χρόνο που ξοδεύουν χρησιμοποιώντας εφαρμογές, την χώρα, τη συσκευή και τον τύπο δικτύου, καθώς επίσης και τα ονόματα των δραστηριοτήτων των εφαρμογών, τα οποία ενδέχεται να μας δείξουν τα ονόματα των χαρακτηριστικών μιας εφαρμογής που χρησιμοποιεί κάποιος».

Όσον αφορά στο πως θα χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα δεδομένα, η Facebook τονίζει πως αυτά θα δείξουν ποιες εφαρμογές εκτιμούν οι συμμετέχοντες και πως τις χρησιμοποιούν, στοχεύοντας στη «βελτίωση της οικογένειας προϊόντων» της εταιρείας. Τονίζεται πως δεν γίνεται καταγραφή κωδικών πρόσβασης ή δεδομένων που κοινοποιούν οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Το Facebook δεν έχει αποκαλύψει τα ποσά που θα πληρώνει, υπογραμμίζοντας, απλώς, πως «όλοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα αποζημιώνονται».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr