NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Τσίπρας: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας εάν προχωρήσει σε γεώτρηση [video]

Τσίπρας: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας εάν προχωρήσει σε γεώτρηση [video]
16_06_2019 | 21:21 17_06_2019 | 15:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

«Όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες είναι, και πρέπει να το γνωρίζουν και πρέπει και να το αισθάνονται, απόλυτα ασφαλείς» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, προσθέτοντας πως η κοινή απόφαση, σε διπλωματικό επίπεδο και μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι «να κινηθούμε το επόμενο διάστημα ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος, την επόμενη εβδομάδα, η Σύνοδος Κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτές τις αποφάσεις θα μπορούσε να βρίσκεται «ακόμη και η υιοθέτηση κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, αν επιβεβαιωθεί ότι έχει γίνει γεώτρηση εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης».

Βάσει πληροφοριών, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση είχε διπλή «στόχευση». Αφενός αποτελεί ένα μήνυμα κατά της κινδυνολογίας περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Αφετέρου, στόχος της κυβέρνησης ήταν να υπάρχει μια «καταγεγραμμένη» τοποθέτηση από την πλευρά της Αθήνας, πριν από τις συνεδριάσεις της Συνόδου Κορυφής αλλά και του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα και στις οποίες αναμένεται να σταλούν ιδιαίτερα αυστηρά μηνύματα κατά της Αγκύρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr