NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το CERN γυρίζει την πλάτη στην Microsoft - Επιλέγει λογισμικό ανοικτού κώδικα

Το CERN γυρίζει την πλάτη στην Microsoft - Επιλέγει λογισμικό ανοικτού κώδικα

Αν και τα τελευταία 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), το «σπίτι» του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), κάνει χρήση προϊόντων της Microsoft μέσω μιας «ακαδημαϊκής έκπτωσης», αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει, λόγω της αύξησης στις τιμές.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft ακύρωσε την σχετική έκπτωση, οδηγώντας έτσι σε έναν δεκαπλασιασμό του κόστους για το CERN. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέλιξης, ο οργανισμός αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθέτηση open source λογισμικού.

Το project, που φέρει την ονομασία MAlt, έχει ως στόχο να ξαναδώσει στον οργανισμό «τον έλεγχο, μέσω του software», βάζοντας τέλος στην εξάρτηση που υπάρχει από το εμπορικό λογισμικό, «κρατώντας τα δεδομένα στα χέρια».

Το πολυετές πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια πιλοτική υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το τμήμα πληροφορικής και εθελοντές αυτό το καλοκαίρι. Εάν αυτό προχωρήσει χωρίς προβλήματα, το CERN θα μεταφέρει όλο το προσωπικό του στη νέα υπηρεσία αλληλογραφίας. Σχεδιάζει, επίσης, να μετακινήσει τους πελάτες Skype for Business σε εναλλακτική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον οργανισμό, και άλλοι δημόσια ερευνητικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν παρόμοια διλήμματα με τους προμηθευτές τους.

Με πληροφορίες από Engadget

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr