NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Οι επισκέπτες στην Ελλάδα καλούνται να λάβουν προφυλάξεις κατά του ιού του Δυτικού Νείλου

Οι επισκέπτες στην Ελλάδα καλούνται να λάβουν προφυλάξεις κατά του ιού του Δυτικού Νείλου
19_06_2019 | 13:37 19_06_2019 | 14:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Μια εβδομάδα αφότου το Foreign Office συμπεριέλαβε τα κουνούπια στις πιθανές απειλές που θα συναντήσουν οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν, το φετινό καλοκαίρι, στην χώρα μας, ο Guardian «προειδοποιεί» τους Βρετανούς, μέσω δημοσιεύματος, για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

«Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις για να γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πλέον ζήτημα δημόσιας υγείας» δήλωσε η Δανάη Περβανίδου από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Guardian. «Ο ιός έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα μέσω αποδημητικών πτηνών και συνιστούμε να λαμβάνουν όλοι προσωπικά προστατευτικά μέτρα, όπως μακριά μανίκια, αποφεύγοντας σημεία με στάσιμο νερό και χρησιμοποιώντας κουνουπιέρες και απωθητικά».

«Ένα αριθμός ρεκόρ 316 ατόμων είχε μολυνθεί από τον ιό την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα το θάνατο 50 Ελλήνων. Σε μια εποχή μετάδοσης που ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς, αναφέρθηκαν εργαστηριακά διαγνωσμένα κρούσματα τόσο στις αγροτικές όσο και στις αστικές περιοχές, σύμφωνα με τον ΚΕΕΛΠΝΟ.» τονίζει το δημοσίευμα. Όμως, μεταξύ αυτών που διαγνώστηκαν στην Ελλάδα πέρυσι, οι 243 εμφάνισαν συμπτώματα νόσων που προσβάλουν το νευρικό σύστημα, όπως η εγκεφαλίτιδα, η μηνιγγίτιδα και η οξεία παράλυση.

Ο Guardian υπογραμμίζει πως, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει εκδώσει μια προειδοποίηση για την υγεία, προτρέποντας τους πολίτες να λάβουν προληπτικά μέτρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr