NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το Σχέδιο Γιούνκερ φθάνει τα 410 δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις - Πρώτη η Ελλάδα βάσει του ΑΕΠ

Το Σχέδιο Γιούνκερ φθάνει τα 410 δισεκ. ευρώ σε επενδύσεις - Πρώτη η Ελλάδα βάσει του ΑΕΠ

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται τώρα να κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 408,4 δισεκ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ιουνίου 2019, οι συμφωνίες που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ ανέρχονται σε χρηματοδότηση ύψους 75 δισεκ. ευρώ και στα 28 κράτη μέλη. Περίπου 952 000 νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Επί του παρόντος, οι πέντε πρώτες χώρες με σειρά κατάταξης των επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ τους είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Λετονία.

Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 55,2 δισεκ. ευρώ για έργα υποδομής και καινοτομίας, τα οποία θα οδηγήσουν σε πρόσθετες επενδύσεις ύψους 252,5 δισεκ. ευρώ, ενώ το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), το οποίο αποτελεί μέρος του Ομίλου ΕΤΕπ, έχει εγκρίνει συμφωνίες ύψους 19,8 δισεκ. ευρώ με ενδιάμεσες τράπεζες και ταμεία για τη χρηματοδότηση ΜμΕ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν πρόσθετες επενδύσεις ύψους 155,9 δισεκ. ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr