NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Picodi: Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους;

Picodi: Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για τις διακοπές τους;

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, τα ταξίδια και ο τουρισμός έχουν καταστεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς τομείς στον κόσμο, παράγοντας περίπου το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οι τουρίστες έγιναν μια σημαντική πηγή εσόδων για πολλούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα φτάσουν τα 1,8 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030. Και ενώ η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός, η Ασία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Τι αντίκτυπο όμως έχουν αυτές οι τάσεις στους Έλληνες; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του Picodi, η πλειονότητα των Ελλήνων (82%) προτιμά να περνάει τις διακοπές στην Ελλάδα (υπερτερούν τα ελληνικά νησιά) και μόνο 12% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα περάσει τις φετινές διακοπές τους στο εξωτερικό. Οι πιο δημοφιλείς χώρες είναι η Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος.

Το 46% των ερωτηθέντων επιλέγει να πάει για διακοπές σε υψηλή σεζόν, το 25% προτιμάει τη χαμηλή σεζόν και 29% διαλέγει την ενδιάμεση περίοδο για ξεκούραση.

Πόσα χρήματα όμως είναι διατεθειμένοι οι Έλληνες να πληρώσουν για τον ελεύθερο χρόνο τους; Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας μέσος Έλληνας ξοδεύει 531 ευρώ ανά ταξίδι.

Σχεδόν οι μισοί (46%) θα πάνε για διακοπές για περίπου μία εβδομάδα. Το 24% των ερωτηθέντων θα απολαύσει τις διακοπές τους για δύο εβδομάδες ενώ το 11% για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) ταξιδεύει με την οικογένειά τους, 30% με σύντροφο, 14% επιλέγει να περάσει τις διακοπές τους με φίλους και μόνο 4% προτιμά τη μοναξιά κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Όσον αφορά τους προορισμούς, το 88% θέλει να ανακαλύπτει το άγνωστο και μόνο το 12% ξαναγυρνάει στα αγαπημένα τους μέρη.

Ακριβός μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι θα περάσουν τις διακοπές τους στην παραλία. Το 46% θα επισκεφθεί τα αξιοθέατα και 4% προτίμησε την ενεργή ξεκούραση.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 61% επέλεξε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως τον αγαπημένο τους τρόπο μεταφοράς, ακολουθεί η ενοικίαση αυτοκινήτου (23%), το ταξί (14%) και το οτοστόπ (2%). Όσον αφορά τη διατροφή, το 42% δοκιμάζει την τοπική κουζίνα, 38% προτιμάει τη γνωστή κουζίνα και 12% παίρνει φαγητό από το σπίτι.

Οι Έλληνες ξοδεύουν περίπου 531 € ανά άτομο για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με την έρευνα τα περισσότερα για τις διακοπές τους ξοδεύουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας (1350 € ανά άτομο). Το λιγότερο οι Πακιστανοί (170 €) και οι Ινδονήσιοι (185 €).

Η έρευνα καταρτίστηκε με βάση τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019 στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική, τη Νότιο Αφρική και την Αυστραλία. Όλες οι τιμές μετατράπηκαν με μέση συναλλαγματική ισοτιμία τον Μάιο του 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr