NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ζητούν να φορολογηθούν οι τεράστιες περιουσίες τους

Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ζητούν να φορολογηθούν οι τεράστιες περιουσίες τους

Μια ομάδα Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, συμπεριλαμβανομένου του George Soros και του συνιδρυτή του Facebook, Chris Hughes, υποστηρίζουν την ιδέα της επιβολής ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες.

Οι δεκαοχτώ από τους πλουσιότερους Αμερικανούς προχώρησαν στη δημοσίευση ανοικτής επιστολής τη Δευτέρα το πρωί, ζητώντας την φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων του πλουσιότερου 0,1 τοις εκατό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επιστολή, που απευθύνεται σε κάθε υποψήφιο των επερχόμενων προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, «η Αμερική έχει ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσει περισσότερο τον πλούτο μας. Ένας φόρος περιουσίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στη βελτίωση της οικονομίας, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας, στη δίκαιη δημιουργία ευκαιριών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Η καθιέρωση ενός φόρου περιουσίας είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας μας».

«Το επόμενο δολάριο των νέων φορολογικών εσόδων θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο οικονομικά τυχερούς, όχι από Αμερικανούς μεσαίου και χαμηλότερου εισοδήματος» όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο κείμενο.

Η πλήρης λίστα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ονόματα: Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Abigail Disney, Sean Eldridge, Stephen R. English, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Chris Hughes, Molly Munger, Regan Pritzker, Justin Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alexander Soros, George Soros.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr