NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ο ΟΑΕΔ ανανεώνει τον εξοπλισμό του και στρέφεται στο ανοικτό λογισμικό

Ο ΟΑΕΔ ανανεώνει τον εξοπλισμό του και στρέφεται στο ανοικτό λογισμικό

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης των εμπορικών εφαρμογών της Μicrosoft (λειτουργικό σύστημα, εφαρμογές γραφείου) στους επιτραπέζιους υπολογιστές των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός στρέφεται στο Ανοιχτό Λογισμικό. Η μετάβαση αυτή θα γίνει με την ευκαιρία της ανανέωσης του εξοπλισμού όλων των Υπηρεσιών του Οργανισμού (ΚΠΑ2, Σχολές, Βρεφονηπιακοι σταθμοί).

Με την είσοδο του νέου μέλους στην ομάδα του Ε.Λ./Λ.Α.Κ, θα υπάρξμει αύξηση του ποσοστού χρήσης του ελεύθερου λογισμικού στο δημόσιο (πρακτική που είναι σύμφωνη με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε), η οποία θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ε.Λ./Λ.Α.Κ , στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εν γένει στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας υποστήριξης λογισμικού.

Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο του Ε.Λ./Λ.Α.Κ, «θα υπάρξει και οικονομικό όφελος για τον Οργανισμό, το oaed_dioikhshοποίο λόγω της γενικότερης οικονομικής "στενότητας" που υπάρχει έχει ουσιαστική και σημειολογική βαρύτητα, αφού με την μη χρήση εμπορικού λογισμικού (στην συγκεκριμένη περίπτωση Windows 10, και Microsoft Office) έχουμε εξοικονόμηση πόρων επειδή δεν χρειάζεται πλέον να πληρώσουμε άδειες για την χρήση των εφαρμογών.

Το εν λόγω εγχείρημα μελετήθηκε, σχεδιάστηκε, αποφασίστηκε (με την σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Οργανισμού) από την Διεύθυνση Μηχανογράφησης του Οργανισμού, η οποία έχει αναλάβει και την υλοποίηση για την ομαλή μετάβαση των Υπηρεσιών και των υπάλληλων του Οργανισμού στο Ε.Λ./Λ.Α.Κ.

Με πληροφορίες από opensource.ellak.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr