NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

LG & Qt στοχεύουν στην ενσωμάτωση του webOS σε καταναλωτικά προϊόντα και αυτοκίνητα

LG & Qt στοχεύουν στην ενσωμάτωση του webOS σε καταναλωτικά προϊόντα και αυτοκίνητα

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την εταιρεία Qt, την εταιρεία προγραμματισμού λογισμικού που εδρεύει στη Φινλανδία και βρίσκεται πίσω από το Project Qt, επεκτείνοντας έτσι την υπάρχουσα συνεργασία της για την webOS. Η ανανεωμένη συνεργασία επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση της open source πλατφόρμας webOS της LG σε μελλοντικές συσκευές αυτοκινήτων, ρομποτικής και οικιακής χρήσης, καθώς και στην τοποθέτηση της webOS ως λειτουργικό σύστημα αναφοράς της Qt.

Η συνεργασία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «εγγυάται την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων που απαιτούνται για την ελαχιστοποίηση των κενών μεταξύ Qt και webOS, οδηγώντας στην καλύτερη εμπειρία χρήστη για τους πελάτες AI και IoT. Με την εμπειρία της Q στο κομμάτι του user experience (UX) και τη γνώση της LG για τα προϊόντα, η συνεργασία θα δημιουργήσει ένα δυνατό περιβάλλον ανάπτυξης για προγραμματιστές, μηχανικούς και σχεδιαστές για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών και συσκευών».

«Το όραμά μας να δημιουργήσουμε εξαιρετικά καινοτόμες, έξυπνες ενσωματωμένες συσκευές που λειτουργούν με AI και έχουν έτοιμο περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα webOS, είναι πιο εφικτή με συνεργάτη την Qt», δήλωσε ο Dr. I.P. Park, Πρόεδρος και CTO της LG Electronics. «Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη αυτών των πολύπλοκων συστημάτων απαιτεί πιο εξελιγμένες δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού από ποτέ και η στενή συνεργασία μεταξύ expert υλικού και λογισμικού είναι η βάση της συνεργασίας με την Qt».

Το Qt είναι ένα εργαλείο λογισμικού για την ανάπτυξη γραφικών Graphical User Interfaces (GUIs) για την παροχή διαισθητικού και σύγχρονου σχεδιασμού UI/UX και δυνατών λειτουργιών αφής σε καταναλωτικές και αυτοματοποιημένες συσκευές. Από το 2014, η LG έχει βασιστεί στο πλαίσιο ανάπτυξης εφαρμογών του Qt για να παρέχει μια διαισθητική και εύκολη εμπειρία χρήστη σε έξυπνες τηλεοράσεις και πληροφορίες αναπαραγωγής που χρησιμοποιούν webOS. Το Qt θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του webOS Auto, που σχεδιάζεται για ανάπτυξη σε μελλοντικά συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτων.

«Η LG είναι ηγέτης στα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη για γενιές, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έχει γίνει ένας αξιόπιστος συνεργάτης της Qt», δήλωσε ο Juha Varelius, Διευθύνων Σύμβουλος της Qt. «Με την πρωτοβουλία της να επεκτείνει την εμβέλεια του webOS σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, η LG υπογραμμίζει την τεράστια δυνατότητα των συνδεδεμένων εμπειριών με χρήση του Qt. Συνεργαζόμενοι με την LG σε αυτήν την πρωτοβουλία, είμαστε σε θέση να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν τους πελάτες μας να δημιουργούν συσκευές που φέρνουν έναν νέο ορισμό στη λέξη «έξυπνες».»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr