NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Eurolife ERB: Συμπράττει με τη HOPEgenesis με δράσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Eurolife ERB: Συμπράττει με τη HOPEgenesis με δράσεις για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

H Eurolife ERB ενώνει από φέτος τις δυνάμεις της με τη HOPEgenesis, υποστηρίζοντας το έργο της για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της Eurolife ERB, +πράττουμε, και στόχο έχει να αναδείξει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και τις διαστάσεις του. Μαζί με τη HOPEgenesis, η εταιρεία δίνει σε γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες, ακριτικές και νησιωτικές περιοχές πρόσβαση σε υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού.

Η Eurolife ERB και η HOPEgenesis θα αναπτύξουν μαζί μέσα στους επόμενους μήνες μια σειρά από σχετικές δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης, έρευνας, καταγραφής του προβλήματος και παρουσίασης προτάσεων για την ανατροπή της υπογεννητικότητας. Το πρώτο κοινό τους βήμα είναι μια επιστημονική έρευνα, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης. Η έρευνα εξετάζει την υπογεννητικότητα ως πολυδιάστατο φαινόμενο και καταγράφει τα αίτια που το δημιουργούν και τις επιπτώσεις του σε διάφορα κοινωνικά συστήματα, όπως η ασφάλιση. Στη συνέχεια θα υλοποιηθεί ακόμα μία έρευνα, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ομάδα της 1ης Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής. Σκοπός της έρευνας είναι να καταγράψει την κοινωνική προέκταση της υπογεννητικότητας και να αναδείξει τη σχέση της με την υπογονιμότητα. Τα αποτελέσματα και των δύο ερευνών θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Εκτός από το επιστημονικό κομμάτι, η συνεργασία Eurolife ERB και HOPEgenesis θα έχει πρακτικό αντίκτυπο και στις τοπικές κοινωνίες της χώρας. Μαζί θα ταξιδέψουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να επικοινωνήσουν το έργο της HOPEgenesis και να παρακινήσουν τις γυναίκες να επωφεληθούν από την ιατρική στήριξη και την ψυχολογική ασφάλεια που μπορεί να τους προσφέρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα οδοιπορικά αυτά θα πραγματοποιηθούν στην Πάτμο και τη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων του Δήμου Δελφών, με στόχο να ενημερώσουν τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για το ζήτημα της υπογεννητικότητας και την υποστήριξη και τη φροντίδα που τους παρέχεται μέσα από το δίκτυο της HOPEgenesis. Η Eurolife ERB μέσω του θεσμού της «υιοθεσίας» περιοχών, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα των ωφελούμενων γυναικών που αφορούν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη μεταφορά και τη διαμονή τους σε αστικές περιοχές, όπου δραστηριοποιείται η ομάδα της HOPEgenesis.

Η ευαισθητοποίηση των γυναικών, που είτε είναι έγκυες είτε θέλουν να τεκνοποιήσουν, είναι ένας από τους κύριους σκοπούς των οδοιπορικών, προκειμένου να αισθανθούν πιο σίγουρες και ασφαλείς στην περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Η Eurolife ERB υποστηρίζει τη δράση της HOPEgenesis, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει στις γυναίκες τις απαραίτητες υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας από την πρώτη στιγμή μέχρι τη γέννηση του παιδιού τους.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Eurolife ERB στέκεται στο πλευρό κάθε γυναίκας και στο δικαίωμα που έχει στη μητρότητα. Στηρίζοντας το έργο της HOPEgenesis, συμμετέχει στην προσπάθειά της για αλλαγή του δημογραφικού χάρτη της χώρας και βοηθάει ενεργά στην ανάδειξη του προβλήματος της υπογεννητικότητας. Η Eurolife ERB μοιράζεται το όραμα της της HOPEgenesis να περιορίσει τα αρνητικά ποσοστά γεννήσεων στις απομακρυσμένες περιοχές και να συνεισφέρει στη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr