NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Πώς να ξεχωρίσεις όταν κάνεις αίτηση για μία δουλειά!

Πώς να ξεχωρίσεις όταν κάνεις αίτηση για μία δουλειά!
09_07_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Καριέρα & HR

Συμβουλές που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη δουλειά των ονείρων σου.

Θέλεις να δουλέψεις σε μία μεγάλη εταιρεία; Φαντάζομαι ότι ήδη γνωρίζεις τον τεράστιο όγκο αιτήσεων που δέχονται σε ετήσια βάση οι μεγάλες εταιρείες. Για παράδειγμα, το Booking.com λαμβάνει ετησίως 400.000 αιτήσεις. Αλλά πώς μπορείς να ξεχωρίσεις όταν κάνεις αίτηση για μία δουλειά;

Ακολουθούν 7 συμβουλές για να ξεχωρίσεις όταν χιλιάδες άνθρωποι κάνουν αίτηση για τη θέση που θες.

1. Προσάρμοσε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σου στη θέση

Η πρώτη συμβουλή είναι να εξατομικεύσεις το βιογραφικό, τη συνοδευτική επιστολή και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ειδικά για το ρόλο που σε ενδιαφέρει. Και να μην είσαι πολύ μετριόφρων. Μην φοβάσαι να επιδείξεις τις ικανότητες και την εμπειρία που έχεις αποκτήσει, ακόμα και μέσω ενός χόμπι ή κάποιας δραστηριότητας, που είναι χρήσιμες για τη θέση.

2. Διάβασε, διάβασε, διάβασε

Κάνε το homework σου. Αφιέρωσε χρόνο στην κατανόηση της εταιρικής κουλτούρας, των αξιών και της αποστολής. Βεβαιώσου ότι έχεις δει την ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της εταιρείας. Αυτή είναι μία πολύ καλή πρακτική και θα σε βοηθήσει τόσο στη διαδικασία της αίτησης, όσο και της συνέντευξης αν περάσεις στην επόμενη φάση.

3. Πήγαινε με ερωτήσεις

Καθώς διαβάζεις για την εταιρεία, κατάγραψε τις ερωτήσεις σου. Αν λοιπόν σε καλέσουν για συνέντευξη δείξε ότι θες να μάθεις περισσότερα πράγματα σχετικά με την εταιρεία κι ότι έχεις αφιερώσει χρόνο να σκεφτείς τι κάνουν κι αν θα ταίριαζες στα μελλοντικά τους σχέδια και φιλοδοξίες.

4. Δείξε πώς ξεχωρίζεις

Πάνω από όλα θέλουν να μάθουν πώς τα καταφέρνεις σε ένα ταχύρυθμο εργασιακό περιβάλλον. Δεν αρκεί να ξέρεις προγραμματισμό ή να εμπνέεις μία μεγάλη ομάδα. Είσαι αρκετά πρόθυμος να μάθεις νέα πράγματα; Ξεχωρίζεις όταν συνεργάζεσαι με άλλους; Πώς αντιμετωπίζεις την αποτυχία;

5. Εστίασε στο πώς οι αξίες σου ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της εταιρείας

Για την εταιρεία, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί ένας υποψήφιος με αξίες που ταιριάζουν μέσα στον οργανισμό. Το ίδιο σημαντικό είναι και για τον υποψήφιο εργαζόμενο.

6. Προσπάθησε να απολαύσεις την συνέντευξη και να είσαι ειλικρινής

Ένα κενό στο βιογραφικό σου ή ένα προηγούμενο λάθος στην καριέρα σου δεν είναι καταστροφή. Μην φοβάσαι να μοιραστείς τα λάθη σου και ό,τι έμαθες από αυτά. Δείχνει ότι είσαι ταπεινός και ότι έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις και να προσαρμόζεσαι.

7. Μην προσπαθείς να “πουλήσεις” τον εαυτό σου

Όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις, μην βιαστείς να “πουλήσεις” τον εαυτό σου. Χαλάρωσε, κάνε ερωτήσεις και μη φοβηθείς να δείξεις τον πραγματικό σου εαυτό. Για ποιο λόγο; Μπαίνοντας σε μία εταιρεία είναι σαν να μπαίνεις σε μία μακροχρόνια σχέση, οπότε για να λειτουργήσει αποτελεσματικά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου.

Και κάτι ακόμα. Μην ξεχνάς τη σημασία της γλώσσας του σώματος στη συνέντευξή σου!


Αρχική δημοσίευση στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr