NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Θ. Πλεύρης: «Το σχέδιο της ΝΔ δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τους μικρομεσαίους»

Θ. Πλεύρης: «Το σχέδιο της ΝΔ δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τους μικρομεσαίους»

Ο Θάνος Πλεύρης, Υποψήφιος Βουλευτής Α' Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr.

Ποιο θα λέγατε πως είναι το διακύβευμα των προώρων εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου; Και ποια τα μηνύματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες κάλπες (ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές);

Οι εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαΐου έστειλαν το μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θέλουν άλλο αυτήν την πολιτική και στη ΝΔ ότι θέλουν να πάρει τα ηνία της χώρας για να κυβερνήσει. Γι αυτό και εμείς, στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, λέμε «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα». Οι πολίτες της χώρας καλούνται να επιλέξουν αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη ή θα βάλουν την χώρα σε νέες περιπέτειες. Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, οι πολίτες μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης το κατάλαβαν. Δεν ήταν τίποτε άλλο από μία εγωπαθής κυβέρνηση που λειτούργησε με όρους ανήθικους και βαθιά καθεστωτικούς.

Ποιες θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης; Ποια θέματα θα λέγατε πως «επείγουν»;

Το σχέδιο της ΝΔ προβλέπει λιγότερους φόρους, σταθερό και φιλικό φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις, γρηγορότερη απονομή της δικαιοσύνης, κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων και κίνητρα για επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το σχέδιο της ΝΔ δεν αφορά μόνο στους μεγάλους επιχειρηματίες αλλά και τους μικρομεσαίους, που ήταν οι πρώτοι που επλήγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μικρομεσαίοι αυτή την στιγμή δεν θέλουν να κλείσουν την επιχείρηση τους, θέλουν να τη διατηρήσουν και να την επεκτείνουν, εφόσον όμως υπάρχουν κίνητρα.

Οι επενδύσεις είναι το κλειδί και για τα δημόσια έσοδα, τα οποία θα αυξηθούν για να διοχετευθούν στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια των πολιτών και στο ασφαλιστικό σύστημα για καλύτερες συντάξεις.

«Ξέρει να δίνει μάχες» είναι ο τίτλος της προεκλογικής σας εκστρατείας. Μιλήστε μας για αυτό και για το πώς προέκυψε.

Σαν άνθρωπος έχω μάθει να μάχομαι, καθημερινά δίνω «μάχες» στα δικαστήρια και πριν περίπου τρία χρόνια πέρασα μία πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας, που βρέθηκα στην εντατική και έδωσα μάχη για την ζωή. Έτσι και τώρα, στην κεντρική πολιτική σκηνή, θέλω να δώσω μάχη για να πάει αυτή η χώρα μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ως δικηγόρος, ποια η γνώμη σας για τη δημοκρατία μας και το επίπεδο της δικαιοσύνης στην χώρα μας;

Όπως αποδείχθηκε, στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να ελέγχει τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μπορεί να στοχοποιεί τους πολιτικούς της αντιπάλους. Για παράδειγμα, έγιναν ανεξήγητοι χειρισμοί, νομικοί και δικονομικοί χειρισμοί, που ναρκοθέτησαν την ουσία της υπόθεσης Novartis και υπήρξαν συγκεκριμένοι χειρισμοί όπως βόλευαν την κυβέρνηση.

Επίσης, σε ότι αφορά τον Ποινικό Κώδικα, δεν μπορώ να αποδεχθώ για ποιο λόγο χρειαζόταν ευμενέστερη ποινική μεταχείριση σε θέματα που συνδέονται με τα αδικήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Η ΝΔ θα αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της γιατί αποτελεί χρέος μας να προασπίσουμε το κύρος της.

Ποιες οι προτάσεις σας για βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και μείωση του brain drain και της ανεργίας;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επομένης κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την πραγματική μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία σταθερών, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, που θα δώσει τη δυνατότητα και τις ευκαιρίες στους άνεργους συμπολίτες μας να καταφέρουν να επανέλθουν στο οικονομικό γίγνεσθαι, αλλά και να μην χρειάζεται να μεταναστεύουν ή να απασχολούνται μερικώς και αδήλωτα.

Το στοίχημα στο πρόβλημα της ανεργίας είναι να πείσεις ότι αυτό δεν θα αντιμετωπιστεί με την επιδοματική πολιτική αλλά με την ανάπτυξη. Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται για την άμεση δημιουργία θέσεων εργασίας. Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά με προσέλκυση επενδύσεων. Η ενίσχυση των επενδύσεων με ξεπάγωμα όλων των μεγάλων έργων που ιδεοληπτικά παγώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση της φορολογίας και η δυνατότητα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα είναι η θεραπεία κατά της ανεργίας.

Με ιδιωτικές επενδύσεις, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των μεγάλων έργων, ο νέος και θα μπορεί να μείνει στην χώρα του και ο μεγαλύτερος θα βρει πάλι σταθερή εργασία.

Ποια η γνώμη σας για τον τομέα της επιχειρηματικότητας και την συνεισφορά του στην οικονομία; Πώς μπορούν να υποστηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μικρομεσαίων και startups;

Η επιχειρηματικότητα μπορεί να ενισχυθεί με σταθερό φορολογικό σύστημα, με πάταξη της γραφειοκρατίας, με σταθερό ασφαλιστικό σύστημα και εργασιακό τοπίο.

Είναι σημαντικό να δημιουργούνται ιδιοκτησιακές δομές και να διαμοιράζεται ο πλούτος που δημιουργούν οι επιχειρήσεις, όπως με το μοίρασμα των μετοχών στους εργαζόμενους. Άλλωστε, στις startups είναι δημοφιλής η συμμετοχική ιδιοκτησία. Τα φορολογικά κίνητρα, οι ασφαλιστικές εισφορές και η χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι τα βασικά εργαλεία για να ενθαρρύνουμε τους νέους για τα ελληνικά startups.

Κλείνοντας, θα ήθελα μια τοποθέτηση σας για τα τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής (όπως το ελληνοτουρκικό). Ποια η πολιτική που θα πρέπει να ασκηθεί από την επόμενη κυβέρνηση;

Η χώρα βιώνει έντονα την τουρκική προκλητικότητα στα θέματα του Αιγαίου, της ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου και στην ευρύτερη ανατολική Μεσόγειο. Τα εθνικά θέματα και ειδικώς όσο είναι στην εξέλιξη τους, δεν προσφέρονται προφανώς για κομματικές αντιπαραθέσεις και θα πρέπει να τυγχάνουν διαχείρισης με αποφασιστικότητα αλλά και σύνεση.

Η προσπάθεια εργαλειοποίησης ακόμη και σημαντικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με κλιμάκωση και διαγγέλματα που περισσότερο στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα δήθεν πρότυπο εθνικού ηγέτη, παρά να εξυπηρετήσουν τα εθνικά δίκαια εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη πολιτική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr