NEWSFLASH...
Εν Δήμω
ανάγνωση

Κ. Κυρανάκης: Το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι ο σύγχρονος ηρωισμός

Κ. Κυρανάκης: Το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι ο σύγχρονος ηρωισμός

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να θέσετε υποψηφιότητα για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Μπαίνω στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι τη χώρα σου δεν μπορείς να την αλλάξεις από τον καναπέ. Ανήκω σε μια γενιά που έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική. Η απογοήτευση και η κριτική από μόνη της, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να αλλάξει η Ελλάδα.

Αποφάσισα να μπω λοιπόν σε αυτή τη μάχη, για να δουλέψω σκληρά γι’ αυτές τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας. Για όλα αυτά τα αυτονόητα που συζητάμε στις παρέες μας και δεν γίνονται ποτέ, και για να γίνω η φωνή όσων ζητούν ανανέωση.

Ποια, κατά τη γνώμη σας, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Και ποιες οι δικές σας, καινούργιες προτάσεις, για τη βελτίωση της κατάστασης;

Οι τρεις τομείς στους οποίους θα δώσουμε βάρος και αποτελούν προτεραιότητα για εμάς, είναι η οικονομία, η ασφάλεια και η οργάνωση του κράτους.

Μέσα στους πρώτους μήνες θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι ήδη έτοιμο, με δραστικές μειώσεις φόρων για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική επιχείρηση.

Στην ασφάλεια, το πρώτο που θα γίνει είναι η κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια, η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και η εφαρμογή του νόμου για τις φυλακές τύπου Γ, ώστε να μην παίρνουν άδεια οι τρομοκράτες.

Σε ό,τι αφορά στην οργάνωση του κράτους, οι διαδικασίες θα γίνουν πιο απλές και γρήγορες με οριζόντια χρήση ψηφιακών εφαρμογών ώστε να γίνει πιο εύκολη και ανθρώπινη η σχέση πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

Τόσο σε αυτούς τους τρεις τομείς, όσο και στο σύνολο της πολιτικής μας, θα δουλέψουμε σκληρά για τις αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Το θέμα των επενδύσεων βρίσκεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό επενδυτικό προορισμό; Πώς μπορεί να γίνει «ελκυστική» σε αυτόν τον τομέα;

Το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι ο σύγχρονος ηρωισμός και αυτό πρέπει να αλλάξει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων.

Ξεκινώντας με τα φορολογικά κίνητρα, θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Θα καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%, ενώ θα μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας.

Οι πολιτικές μας για την προσέλκυση επενδύσεων δεν εξαντλούνται, όμως, στα φορολογικά. Έχουμε δεσμευτεί και για μια σειρά από σημαντικά επενδυτικά κίνητρα όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές, αλλά και για ένα νέο χωροταξικό πλαίσιο, με χρήσεις γης σε τέσσερα επίπεδα: Κατοικία, Τουρισμός, Ειδικές Χρήσεις και Παραγωγικές δραστηριότητες.

Προς το κλείσιμο, ποιες οι πολιτικές που θα υποστηρίξετε γύρω από την αύξηση των θέσεων εργασίας και την μείωση της ανεργίας;

Για να δημιουργηθούν δουλειές χρειάζεται ισχυρή ανάπτυξη που θα έρθει με ιδιωτικές επενδύσεις, με ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, με φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, με χαµηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία. Αλλά και με επενδύσεις δημόσιες, με πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα.

Έτσι θα δημιουργηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουμε ανάγκη και που έχουμε σχεδιάσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες. Αρκεί να σκεφτούμε ότι μόνο το σχέδιο Υποδομών μας περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα, ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου περιγράψετε τους πρώτους σας στόχους μετά από μια πιθανή εκλογή σας στο βουλευτικό αξίωμα.

Στόχος μου είναι να είμαι η φωνή όσων εκπροσωπώ στο κοινοβούλιο. Να ακούγονται δυνατά όσα δεν μπορούν να πουν οι ίδιοι οι πολίτες του Αθηναϊκού νότου.

Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για την περιφέρειά μου φυσικά, δεν είναι άλλη από τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. Μια επένδυση που εκτός από τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, μπορεί να αναβαθμίσει τις αξίες των ακινήτων της περιοχής, να ενισχύσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, να φέρει εκατομμύρια τουρίστες και να ομορφύνει ακόμη περισσότερο την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Θα δουλέψω όσο μπορώ για να προχωρήσει επιτέλους αυτή η εμβληματική επένδυση.

Δική μου προσωπική προτεραιότητα είναι, όμως, και να επιστρέψει η νέα γενιά στην πολιτική. Να αλλάξουμε τους όρους, να ανοίξουμε το δρόμο για την επόμενη γενιά. Στόχος μου είναι σε μια τετραετία από σήμερα οι νέοι να έχουν πολύ περισσότερα κίνητρα και περισσότερες δυνατότητες να διεκδικήσουν το δικό τους ρόλο στην ελληνική πολιτική.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr