NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

ESDALab - WRO: Πρώτη θέση στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

ESDALab - WRO: Πρώτη θέση στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
03_07_2019 | 11:16 03_07_2019 | 11:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2019 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα, η ομάδα Ρομποτικής (ESDALab-WRO) του Εργαστηρίου Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων και Εφαρμογών (http://www.esda-lab.gr) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατέλαβε την πρώτη θέση στην κολεγιακή κατηγορία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία τον Νοέμβρη με συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Συνολικά η Δυτική Ελλάδα είχε απόδοση ρεκόρ αποσπώντας τα 5 από τα 10 εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό ολυμπιάδας και η ομάδα θα αποτελέσει τμήμα της Ελληνικής αποστολής στην πιο δύσκολη και απαιτητική κατηγορία (Advanced Robotics Challenge) του WRO. Δύο μέλη της ομάδας (Ζωης Αναστασοπουλος και Παναγιώτης Αρβανιτάκης) είχαν ταξιδέψει το 2015 στην Ντόχα του Κατάρ για την αντίστοιχη ολυμπιάδα Ρομποτικής ως μαθητές Λυκείου.

Η ομάδα ESDALab-WRO, είναι μια φοιτητική ομάδα του νεοσύστατου τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εντάσσεται και υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Σχεδιασμού Ενσωματωμένων Συστημάτων & Εφαρμογών (ESDA-Lab). Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2017, αριθμεί περισσότερα από 9 μέλη και έχει ως κύριο στόχο να δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές του τμήματος να συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO). Τα μέλη της ομάδας εξοικειώνονται με βασικές αρχές της ρομποτικής και τον προγραμματισμό, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ικανότητες και πνεύμα συνεργασίας, να πειραματιστούν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν διδαχτεί από τους καθηγητές τους και να βάλουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr