NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

7ο Envolve Award Greece: O διαγωνισμός που υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

7ο Envolve Award Greece: O διαγωνισμός που υποστηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα
03_07_2019 | 15:02 03_07_2019 | 15:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Envolve Entrepreneurship είναι μία παγκόσμια κοινότητα για επιχειρηματίες με έδρα τις ΗΠΑ. Σκοπός της κοινότητας είναι η ευημερία και η ανάπτυξη των επιχειρηματιών μέσα από τη δημιουργία ενός παγκόσμιου επιχειρηματικού οικοσυστήματος, όπου οι κοινότητες θα έχουν πρόσβαση σε πόρους, καθοδήγηση και υποστήριξη.

Λίγα λόγια για το Envolve

Θεμέλιοι λίθοι του Envolve αποτέλεσαν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΗΕΑ) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (ΑΕΑ), που δημιουργήθηκαν από τον Όμιλο Libra - έναν διεθνή επιχειρηματικό όμιλο που δραστηριοποιείται σε 35 χώρες σε έξι ηπείρους. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί για χρηματοδότηση ύψους €10 εκατομμυρίων προς το πρόγραμμα βράβευσης. Από την ίδρυσή του, το Envolve στην Ελλάδα έχει λάβει περισσότερες από 5.500 αιτήσεις και έχει βραβεύσει 27 νικήτριες εταιρείες, η συνολική αποτίμησή των οποίων υπερβαίνει τα €140 εκατομμύρια.

Σκοπός του Envolve Entrepreneurship είναι η παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης υποστήριξης σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως κλάδου, σταδίου υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας ή της εμπειρίας τους.

Αυτό πραγματοποιείται μέσα από τρεις πυλώνες υποστήριξης:

  • Εκπαίδευση. Στον πυλώνα της Εκπαίδευσης, παρέχεται πρόσβαση σε υλικό προς ανάγνωση, χρήσιμη ορολογία καθώς και πληροφορίες από ειδικούς της βιομηχανίας μέσα από workshops, webinars και σεμινάρια. Το Envolve πρόσφατα προσέθεσε τα «Good Reads» και το «Word of the Week» (Λέξη της Εβδομάδας). Τα «Good Reads» είναι μια συλλογή άρθρων σχετικών με την επιχειρηματικότητα που στοχεύουν να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες, ενώ με τη «Λέξη της Εβδομάδας» ο οργανισμός αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χρήσιμου λεξικού επιχειρηματικών όρων.
  • Πόροι. Ο πυλώνας των Πόρων περιλαμβάνει τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλά μελετημένου επιχειρηματικού σχεδίου. Ενώ περιλαμβάνει επίσης δωρεάν επιχειρηματικά εργαλεία που λειτουργούν σαν πρότυπα απαραίτητων επιχειρηματικών εγγράφων και αρχείων.
  • Βραβεία. Ο πυλώνας αυτός περιλαμβάνει τους ετήσιους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας που σκοπό έχουν να προσφέρουν σε νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες την ευκαιρία να κερδίσουν εξατομικευμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, καθοδήγηση, καθώς και χρηματοδότηση.

Τα βραβεία

Μέσα στον πυλώνα των βραβείων εντάσσεται και το Envolve Award Greece (το πρώην ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας), το οποίο μετά από έξι πετυχημένους ετήσιους διαγωνισμούς, έρχεται για έβδομη χρονιά, προσκαλώντας νεοφυείς επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Πώς λειτουργεί

Κάθε νικητής του Envolve Award Greece που θα επιλεγεί από την Κριτική Επιτροπή, θα λάβει ευρεία υποστήριξη, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, μέσω του διευρυμένου δικτύου Υποστηρικτών του Envolve.

Επιπλέον, το #GetEnvolved Award, σε συνέχεια της περσινής επιτυχίας, θα διενεργηθεί και πάλι ως επιπλέον, ξεχωριστό χρηματικό βραβείο, κατά το οποίο ο κόσμος ψηφίζει για τον αγαπημένο του φιναλίστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) του Envolve (facebook.com/envolveGR και instagram.com/envolveGR).

Τι αλλάζει

Φέτος, το Envolve αυξάνει το συνολικό χρηματικό έπαθλο και προσθέτει έναν ακόμη νικητή στο #GetEnvolved Award. Οι τρεις νικητές θα λάβουν €3.000, €2.000 και €1.000 αντιστοίχως, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του κυρίως διαγωνισμού, Envolve Award Greece.

Επίσης, το Envolve ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να επενδύει μέρος της διαθέσιμης χρηματοδότησης σε προηγούμενους νικητές του Envolve Award Greece, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τον αντίκτυπό του, υποστηρίζοντας ακόμη περισσότερες καινοτόμες ιδέες και νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα των αιτήσεων, θα παραμείνει ανοιχτή έως την 1ηΟκτωβρίου 2019. Έτσι κάθε νεοφυής ή αρχικού σταδίου επιχείρηση στην Ελλάδα, μπορεί να υποβάλει αίτηση στο envolveglobal.org/el/envolve-awards.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr