NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ο EASA φέρνει τα ιπτάμενα ταξί ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα

Ο EASA φέρνει τα ιπτάμενα ταξί ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα

Στις 2 Ιουλίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσε το πρώτο δομικό στοιχείο για την ασφαλή λειτουργία υβριδικών και ηλεκτρικών αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL), φέρνοντας τα ιπτάμενα ταξί ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ο Patrick Ky, Εκτελεστικός Διευθυντής του EASA, δήλωσε: «Συνεργαζόμαστε ενεργά με τη βιομηχανία για να αναπτύξουμε τις σωστές τεχνικές απαιτήσεις για να επωφεληθούμε από τις νέες τεχνολογίες που προσφέρουν στην κοινότητα ασφάλεια και περιβαλλοντικά οφέλη. Η καθιέρωση κοινού συνόλου προϋποθέσεων για την πιστοποίηση αυτών των νέων εννοιών των οχημάτων θα επιτρέψει τον δίκαιο ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς και τη σαφήνεια για τους μελλοντικούς κατασκευαστές και τους επενδυτές».

Οι κανόνες που δημοσιεύθηκαν προσφέρουν το πλαίσιο για τους κατασκευαστές να αναπτύξουν καινοτόμα αεροσκάφη VTOL. Ισχύει για οχήματα που μεταφέρουν ανθρώπους, με μονάδες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ανύψωσης και ελέγχου. Η μικρή κατηγορία καλύπτει αεροσκάφη με διαμόρφωση θέσεων εννιά επιβατών ή λιγότερων και μέγιστη πιστοποιημένη μάζα απογείωσης μέχρι 3175 κιλών. Οι ειδικοί κανονισμοί υιοθετούν δύο κατηγορίες πιστοποίησης, την βασική και την ενισχυμένη.

Αν κι αυτό δεν είναι ακόμη το πλήρες κανονιστικό πλαίσιο που είναι απαραίτητο για μια πραγματική, πλήρους κλίμακας εμπορική λειτουργία, βρίσκεται ένα βήμα πριν από αυτό, αποτελώντας την αρχή προς την κατεύθυνση των εναέριων ταξί, στηρίζοντας τις εταιρείες που αναπτύσσουν μελλοντικές λύσεις για τη συγκεκριμένη αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr