NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Αυτές είναι οι νικήτριες ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019!

Αυτές είναι οι νικήτριες ομάδες του MITEF Greece Startup Competition 2019!

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και για πέμπτη συνεχή χρονιά, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου, ο τελικός του Startup Competition 2019 του MITEF Greece, με την τελετή και την απονομή των βραβείων.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από διακεκριμένα στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτές της τοπικής και διεθνούς αγοράς, η οποία και άκουσε τις προτάσεις των επιχειρήσεων, υπέβαλε ερωτήσεις, βαθμολόγησε και επέλεξε τους νικητές του διαγωνισμού από το General Track και το Track Energy & Mobility.

Οι 12 ομάδες των φιναλίστ παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε ένα ακροατήριο περίπου 300 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων από ξένες διπλωματικές αποστολές, τοπικούς και διεθνείς επενδυτές, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.

Οι νικητές του MITEF Greece Startup Competition για το General Track είναι 1) Twiddle, 2) AidPlex, 3) PD Neurotechnology. Η νικήτρια ομάδα του Energy and Mobility Track είναι η Bunkering at Sea. Οι τρεις νικητές έλαβαν χρηματικά έπαθλα και διάφορα βραβεία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν την ευκαιρία να οικοδομήσουν το παγκόσμιο δίκτυο τους μέσω του brand του MITEF.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μέσω μιας σειράς προσεκτικά σχεδιασμένων πρακτικών εργαστηρίων και συνεδριών καθοδήγησης, οι συμμετέχουσες εταιρείες είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες επιχειρηματικές δεξιότητες και να αναπτύξουν διεθνείς επαφές και ευκαιρίες συνεργασίας για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece, που γνωρίσαμε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο epixeiro.gr πριν από μερικές ημέρες, άνοιξε την τελετή καλωσορίζοντας το ακροατήριο και περιγράφοντας την ποικιλία των δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν σε τοπικό επίπεδο: «Τα τέσσερα βασικά μας προγράμματα απευθύνονται στις διαφορετικές ανάγκες του κοινού στόχου μας:

  • Εκδηλώσεις με στόχο την εμπνευσμένη και τη σύνδεση. Τα τελευταία δύο χρόνια προσανατολίσαμε τους πόρους μας σε διεθνείς εκδηλώσεις, κυρίως στη Βοστόνη, όπου με τη βοήθεια μιας ομάδας αφοσιωμένων φορέων όπως η Μαρίνα Χάτσοπουλος και το Προξενείο μας, χτίζουμε γέφυρες μεταξύ του ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος και της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας.
  • Τα workshops μας είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες, ειδικά εκείνους που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό κόσμο, να κατανοήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.
  • Το Tech Insiders Club είναι μια προσπάθεια να βοηθήσει τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές να κατανοήσουν καλύτερα την τεχνολογία, ώστε να μπορούν να έχουν πιο αποτελεσματικές συζητήσεις με νεοσύστατες εταιρείες.
  • Ο διαγωνισμός εκκίνησης είναι το εμβληματικό μας πρόγραμμα που προσφέρει τεχνογνωσία και παγκόσμια δικτύωση. Έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα κορυφαία προγράμματα επιτάχυνσης της τεχνολογίας στη χώρα. Έχουμε πλέον επιταχύνει πάνω από 110 ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα έχει το επιχειρηματικό DNA, ειδικευμένους μηχανικούς και επιστήμονες, ένα υγιές ερευνητικό προϊόν και τοπικές πηγές χρηματοδότησης. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στη μεταφορά τεχνολογίας και να προσπαθήσουμε να αντλήσουμε περισσότερο από αυτό το προϊόν για την παγκόσμια αγορά. Αυτό είναι το σημείο όπου το MITEF Greece μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, φέρνοντας παγκόσμια τεχνογνωσία και παγκόσμια δικτύωση σε όλα τα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος. Έτσι μπορούμε να καταστήσουμε την Ελλάδα τεχνολογικό κόμβο μέχρι το 2021. Έτσι μπορούμε να κάνουμε την τεχνολογία την επόμενη ναυτιλία για την Ελλάδα».

Μετά την εισαγωγή του κ. Παπακωνσταντίνου, η κ. Irit Ben-Abba, Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα και η κ. Monica cummings, σύμβουλος δημοσίων υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, απευθύνθηκαν στο κοινό, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες των ομάδων.

Χορηγός επικοινωνίας του MITEF Greece Startup Competition 2019 είναι το epixeiro.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr