NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Horizon 2020: Επενδύσεις 11 δις ευρώ, στο δρόμο για το Horizon Europe

Horizon 2020: Επενδύσεις 11 δις ευρώ, στο δρόμο για το Horizon Europe

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πώς θα δαπανήσει την τελευταία και μεγαλύτερη ετήσια δόση - 11 δισεκατομμυρίων ευρώ - του προγράμματος χρηματοδότησης της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία, Horizon 2020, κατά το τελευταίο έτος του προγράμματος.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020, ύψους 77 δισεκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει την επιστημονική αριστεία στην Ευρώπη και συμβάλει σε επιστημονικές ανακαλύψεις, όπως η ανακάλυψη εξωπλανήτων, οι πρώτες εικόνες μαύρης τρύπας και η ανάπτυξη προηγμένων εμβολίων για ασθένειες όπως ο εμπολα.

Όσον αφορά στον προυπολογισμό για το 2020, το επόμενο έτο, η Επιτροπή θα επιδιώξει μεγαλύτερο αντίκτυπο της χρηματοδότησης της έρευνας, εστιάζοντας σε λιγότερα αλλά κρίσιμα θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η καθαρή ενέργεια και η ψηφιακή οικονομία. Θα είναι επίσης προσανατολισμένη στη διαμόρφωση του μελλοντικού τοπίου έρευνας και καινοτομίας προετοιμάζοντας το δρόμο για το Horizon Europe, το επόμενο πρόγραμμα-πλαίσιο (2021-2027).

Μια σημαντική καινοτομία στο πλαίσιο του Horizon Europe θα είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας - μια ενιαία θυρίδα για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας για την μετατροπή της επιστήμης σε επιχειρηματική δραστηριότητα και για την επιτάχυνση των scale-ups. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική φάση και το 2020 θα επωφεληθεί από προϋπολογισμό ύψους 1,2 δισ. Ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr