NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

737 Max: 100 εκατ. δολάρια από την Boeing στις οικογένειες των θυμάτων

737 Max: 100 εκατ. δολάρια από την Boeing στις οικογένειες των θυμάτων

Η Boeing ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διαθέσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τις οικογένειες και τις κοινότητες που επλήγησαν από τα πρόσφατα δυστυχήματα με αεροσκάφη 737 Max.

Η κίνηση αποτελεί, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, μια εμφανής αναγνώριση της ευθύνης της, με τα δυστυχήματα να προκαλούνται, εν μέρει, και λόγω ενός δυσλειτουργικού συστήματος. Παράλληλα, θα αυξήσει επίσης το κόστος για την εταιρεία, καθώς αντιμετωπίζει αγωγές από οικογένειες των θυμάτων, έρευνες από ομοσπονδιακές αρχές και αιτήματα για αποζημιώσεις από αεροπορικές εταιρείες.

«Εμείς στη Boeing είμαστε λυπημένοι για την τραγική απώλεια ζωών και στα δύο αυτά δυστυχήματα, που θα συνεχίσουν να βαραίνουν τις καρδιές και το μυαλό μας για τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής Dennis A. Muilenburg. «Οι οικογένειες και τα αγαπημένα πρόσωπα των επιβατών έχουν τις βαθύτατες συμπάθειές μας και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχική προσφορά μπορεί να τους προσφέρει κουράγιο».

Σημειώνεται πως οι οικογένειες ορισμένων θυμάτων κατέθεσαν πολυάριθμες αγωγές κατά της εταιρείας, ζητώντας αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από New York Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr