NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

ΟΒΙ: Μόνο ηλεκτρονικά η κατάθεση αιτήσεων για χορήγηση τίτλων ή πιστοποιητικών

ΟΒΙ: Μόνο ηλεκτρονικά η κατάθεση αιτήσεων για χορήγηση τίτλων ή πιστοποιητικών

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται, πλέον, η κατάθεση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) αιτήσεων για χορήγηση κάθε είδους τίτλων και πιστοποιητικών Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Δημοσιεύθηκε στο σχετικό ΦΕΚ και αναρτήθηκε στη Διαύγεια η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, η οποία περιλαμβάνει τους σχετικούς όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες που προβλέπονται.

Σύμφωνα με αυτήν:

  • Η πρόσβαση στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού είναι ελεύθερη. Σε αυτόν περιλαμβάνονται πληροφορίες προσιτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπως πρότυπα έγγραφα και λοιπές οδηγίες καθώς και δυνατότητα έρευνας σε μηχανές αναζήτησης του ΟΒΙ με δημοσιευμένα δεδομένα αιτήσεων ή τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.
  • Η πραγματοποίηση συναλλαγών με το Σύστημα γίνεται κατ’ επιλογή του συναλλασσόμενου και απαιτείται η συμμόρφωσή του με τους εκάστοτε κανόνες ασφαλείας του Συστήματος.
  • Οι αιτήσεις για καταχώρηση τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας κατατίθενται στον ΟΒΙ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω διαδικτύου. Τα σχετικά τέλη καταβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών. Με την ηλεκτρονική πληρωμή, ως ημερομηνία πληρωμής των τελών λαμβάνεται η ημερομηνία επιτυχούς πραγματοποίησης της συναλλαγής, σύμφωνα με την επιβεβαίωση από το Σύστημα του ΟΒΙ.

Όπως αναφέρει και ο ΟΒΙ στην ιστοσελίδα του «το σύστημα εκσυγχρονίζεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων μερών και τη βελτίωση των σχέσεων με τον εφευρέτη. Αλλάζει ο τρόπος κατάθεσης που θα γίνεται πλέον ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στο efiling.obi.gr, ενώ οι πληρωμές ΜΟΝΟ με χρήση πιστωτικής κάρτας. Δεν αλλάζει τίποτα νομοθετικό, διαδικαστικό, ούτε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».

Διαβάστε όλες τις σχετικές πληροφορίες από την συνημμένη απόφαση.

 Obi Fek (885.84 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr