NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κούβα: Η απάντηση στις κυρώσεις έρχεται από τα κρυπτονομίσματα

Κούβα: Η απάντηση στις κυρώσεις έρχεται από τα κρυπτονομίσματα

Η κομμουνιστική κυβέρνηση της Κούβας εξετάζει την πιθανότητα χρήσης κρυπτονομισμάτων ως μέρος μιας σειράς μέτρων για την τόνωση της οικονομίας της, εν μέσω μιας βαθιάς κρίσης που επιδεινώνεται από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Τα κρυπτονομίσματα, τα οποία επιτρέπουν την ανώνυμη διεξαγωγή συναλλαγών, έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για την παράκαμψη κεφαλαιακών ελέγχων.

Το δικό της κρυτοπτονόμισμα είχε παρουσιάσει, την περασμένη χρονιά, και η Βενεζουέλα, με στόχο την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων, αν και η προσπάθεια, όπως αναφέρουν οι πηγές, δεν στέφθηκε ποτέ από επιτυχία.

Στην ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεόρασης, ο Πρόεδρος της Κούβας, Miguel Diaz-Canel, σημείωσε ότι το σχέδιο έχει στόχο να αυξήσει την εθνική παραγωγή και ζήτηση προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη.

Η στόχευση είναι το πακέτο να αυξήσει τις συντάξεις και τους μισθούς για τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης, των κοινωνικών υπηρεσιών και των κρατικών μέσων ενημέρωσης, σχεδόν διπλασιάζοντας τον μέσο μηνιαίο μισθό.

Με πληροφορίες από coindesk

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr