NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Από την Google σε θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος: Από την Google σε θέση υφυπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
08_07_2019 | 20:41 08_07_2019 | 20:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Μια από τις εκπλήξεις που είχε η ανακοίνωση των ονομάτων που συνθέτουν το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι και ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος ανέλαβε Υφυπουργός για Θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το όνομα του Ζαριφόπουλου έγινε ευρέως γνωστό μετά την ανάληψη καθηκόντων country manager της Google για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Μάλτα και την Κύπρο, στα μέσα του 2015. Εντούτοις, στα τέλη του περασμένου Μαΐου, ο Ζαριφόπουλος αποχώρησε από την εταιρεία.

Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Google, σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Gap για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Πριν την Gap εργάστηκε για την IKEA Ελλάδας, την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company στο Λονδίνο και στην Αθήνα, καθώς και για τη Seagate Technology, κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολογίας από το Imperial College-University of London, μεταπτυχιακού από το Stanford University και MBA από το Kellogg School of Management-Northwestern University.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr