NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ο Άδωνις και οι τρεις «εκλεκτοί» του Μητσοτάκη για επενδύσεις και ανάπτυξη

Ο Άδωνις και οι τρεις «εκλεκτοί» του Μητσοτάκη για επενδύσεις και ανάπτυξη
08_07_2019 | 22:29 08_07_2019 | 22:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Σε μια εποχή που οι επενδύσεις και η ανάπτυξη δείχνουν να αποτελούν ζητούμενο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι εκείνος που καλείται να λύσει τον «γόρδιο δεσμό», αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως ο ίδιος έγραψε, πριν από λίγη ώρα, στο Twitter του «ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τεράστια εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου, καθώς μου ανέθεσε την ευθύνη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε μία κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή. Θα εργαστώ σκληρά για να τιμήσω αυτή την εμπιστοσύνη».

Το συγκεκριμένο Υπουργείο έχει όμως και τρεις υφυπουργούς. Πρόκειται για τους Γιάννη Τσακίρη (υφυπουργούς αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις ΣΔΙΤ), Χρίστο Δήμα (υφυπουργός αρμόδιος για την έρευνα και τεχνολογία) και Νίκο Παπαθανάση (υφυπουργός αρμόδιος για τη βιομηχανία και το εμπόριο).

Ο Γιάννης Τσακίρης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει επίσης MBA από τη Management School του Imperial College στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1995 στην S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Από το 2000 έως το 2006 ήταν Partner στην Vectis Capital. Το 2006 εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ως Principal, υπεύθυνος για τις αναπτυσσόμενες αγορές σε ότι άφορα κεφαλαία επιχειρηματικών συμμέτοχων (venture capital). Στη συνέχεια, ακολούθησαν και άλλες θέσεις.

Ο Χρίστος Δήμας (γιος του Σταύρου Δήμα) πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο. Εξελέγη βουλευτής Κορινθίας με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 καθώς και του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Ο Νίκος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος – μηχανικός και Γενικός Διευθυντής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ). Επίσης, εργάσθηκε σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr