NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΕΕ: Πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του brand Hello Kitty για αθέμιτες πρακτικές

ΕΕ: Πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του brand Hello Kitty για αθέμιτες πρακτικές

Η ευρωπαϊκή Αρχή για θέματα ανταγωνισμού επέβαλε την Τρίτη πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του γνωστού brand Hello Kitty για παράνομο περιορισμό των πωλήσεων στο ευρωπαϊκό μπλοκ. Η Sanrio, η ιαπωνική εταιρεία που αδειοδοτεί και παράγει τα δημοφιλή προϊόντα, θα πρέπει τώρα να καταβάλει πρόστιμο ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η έρευνα της ΕΕ που ξεκίνησε το 2017 διαπίστωσε ότι η Sanrio επέβαλε άμεσους και έμμεσους περιορισμούς στους λιανοπωλητές. Ορισμένες από τις πρακτικές που κρίθηκαν παράνομες περιελάμβαναν την απαγόρευση των πωλήσεων εκτός της εκάστοτε περιοχής και την ανανέωση των συμβάσεων παραχώρησης αδειών, εάν οι λιανοπωλητές δεν συμμορφώνονταν.

Αυτό σήμαινε ότι οι καταναλωτές εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ δεν θα μπορούσαν να αναζητήσουν φθηνότερες προσφορές επώνυμων προϊόντων σχετικών με το συγκεκριμένο brand, όπως παιχνίδια και τσάντες, σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ. Η Sanrio συνεργάστηκε με την έρευνα «πέρα από τη νομική υποχρέωσή της να το πράξει», ανέφερε η Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΕ είχε επίσης επιβάλει πρόστιμο πρόστιμο στη Nike ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάρτιο για παρόμοιες πρακτικές, ενώ μια άλλη υπόθεση που έχει στο επίκεντρο την Universal Studios βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από dw

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr