NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Ο συνιδρυτής της Apple καλεί τους χρήστες να φύγουν από το Facebook

Ο συνιδρυτής της Apple καλεί τους χρήστες να φύγουν από το Facebook
Φωτογραφία: Gage Skidmore
10_07_2019 | 11:49 10_07_2019 | 11:50
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

«Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ανθρώπων και κάποια από τα οφέλη του Facebook αξίζουν την απώλεια της ιδιωτικής ζωής» δήλωσε ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, στο TMZ, προσθέτοντας πως «για πολλούς σαν εμένα, η σύσταση μου είναι πως θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να φύγετε από το Facebook».

Ο Wozniak, ο οποίος ίδρυσε, μαζί με τον Steve Jobs και τον Ronald Wayne, τον μετέπειτα τεχνολογικό κολοσσό Apple, εν έτει 1976, διέγραψε τον λογαριασμό του στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο τον Μάρτιο του 2018, λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Cambridge Analytica.

Όπως τόνισε στη συνέχεια των δηλώσεων του, «ανησυχώ γιατί έχετε συνομιλίες που θεωρείτε ιδιωτικές. Λέτε λέξεις που πραγματικά δεν πρέπει να ακούγονται, γιατί δεν το περιμένετε. Αλλά δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος να το σταματήσουμε».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του, πρόσθεσε πως το Facebook θα πρέπει να προσφέρει μια επί πληρωμή λειτουργία μέσω της οποίας να προστατεύεται η ιδιωτικότητα των χρηστών, προσθέτοντας πως «οι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν ένα επίπεδο ιδιωτικότητας που δεν υπάρχει. Γιατί να μην μου δώσουν επιλογή; Αφήστε με να πληρώσω ένα συγκεκριμένο ποσό για να διατηρήσετε τα δεδομένα μου ασφαλέστερα από όλων των άλλων που τα προσφέρετε στους διαφημιζόμενους»

Με πληροφορίες από Fox

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr