NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Στήριξη της ΙΟΝ στις τοπικές κοινωνίες μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας

Στήριξη της ΙΟΝ στις τοπικές κοινωνίες μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας
10_07_2019 | 12:20 10_07_2019 | 17:15
epixeiro icon Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη

Η ΙΟΝ εφαρμόζει για περισσότερα από 10 χρόνια πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας για την προμήθεια αμυγδάλων για την ΙΟΝ Αμυγδάλου, αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα με αμύγδαλο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, «μέσω ενός συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας στα κτήματα (οπωρώνες), εξασφαλίζεται η απόλυτη ποιότητα του καρπού. Ταυτόχρονα, μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας με εγχώριους καλλιεργητές, προστίθεται αξία στην ελληνική οικονομία».

Το σύνολο των αμυγδάλων για την σοκολάτα ΙΟΝ Αμυγδάλου, αλλά και ένα μεγάλο μέρος της συνολικής ποσότητας αμυγδάλων που προμηθεύεται η εταιρεία παράγεται στην Ελλάδα, κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού κάμπου. Η ΙΟΝ αγοράζει για τις ανάγκες της περίπου το 1/3 της συνολικής παραγωγής της περιοχής, κάτι που ανέρχεται περίπου σε 670 τόνους ετησίως.

Στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας συμμετέχουν 211 καλλιεργητές/ γεωργοί, οι οποίοι έχουν 10ετή συμβόλαια με τον αποκλειστικό συνεργάτη της ΙΟΝ στην περιοχή Συκουρίου Λαρίσης, την εταιρεία Αφοί Ντίνα Α.Ε.Β.Ε. Παράλληλα, οι καλλιεργητές λαμβάνουν υποστήριξη και καθοδήγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΙΟΝ για διαχείριση της καλλιέργειας και έλεγχο της παραγωγής. Η συνολική έκταση που καλύπτουν οι καλλιέργειες των συμβαλλομένων γεωργών φθάνει τα 655,235 εκτάρια.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργοποίησης της εταιρείας στην Εταιρική Υπευθυνότητα με άξονα τις τοπικές κοινωνίες, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία με τον πρωτογενή τομέα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr