NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι είχαν μέσα οι φάκελοι που έδωσε ο Μητσοτάκης στους Υπουργούς; [video]

Υπουργικό Συμβούλιο: Τι είχαν μέσα οι φάκελοι που έδωσε ο Μητσοτάκης στους Υπουργούς; [video]
10_07_2019 | 16:43 10_07_2019 | 16:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να την χαρακτηρίζει ως «πανηγυρική» και με τα «επόμενα υπουργικά συμβούλια να μην γίνονται στη Βουλή αλλά στο Μαξίμου», σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα

Όπως τόνισε «από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο από τον οποίο -ας μην κοροϊδευόμαστε - σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες. Αυτόν της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης, με έναν και μόνο στόχο: την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Γιατί μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν».

Απευθυνόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε πως «σήμερα, θα παραλάβετε όλοι από έναν φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο, αλλά και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η απελθούσα κυβέρνηση. Μαζί, θα υπάρχει το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο όπως και ένα 6μηνο σχέδιο πρωτοβουλιών καθώς και ένα ειδικό έντυπο με τις προτάσεις σας και τις σκέψεις σας ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Θα μιλήσουμε επίσης στη συνέχεια και για το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της προόδου ανά τομέα, όπως και για τους απαραίτητους συνδέσμους κάθε υπουργείου με την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Όλα αυτά θα σας τα παρουσιάσει στη συνέχεια αναλυτικά ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Γεραπετρίτης».

Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι: Στις 17 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και στις 18 η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής - με την κυβέρνηση να προτείνει τον Κώστα Τασούλα για τη συγκεκριμένη θέση. Στο τριήμερο 20 με 22 Ιουλίου θα γίνουν οι Προγραμματικές Δηλώσεις και το βράδυ της 22ας Ιουλίου η κυβέρνηση θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Την επόμενη ημέρα «θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το Επιτελικό Κράτος. Και μία εβδομάδα μετά, έρχεται το Φορολογικό νομοσχέδιο- με τις πρώτες μειώσεις φόρου τις οποίες υποσχεθήκαμε στους πολίτες. Ταυτόχρονα, θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης και η ηρεμία στις τάξεις της, με την τοποθέτηση της νέας ηγεσίας της. Πυξίδα για μας θα αποτελέσει ο σεβασμός στην ιεραρχία των ανωτάτων λειτουργών της Θέμιδας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση και κάθε Υπουργείο ξεχωριστά αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο που αναπτύσσεται στις 12 κεντρικές στρατηγικές επιλογές που δικαιώθηκαν στις κάλπες:

  1. Ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες, καλύτερες δουλειές.
  2. Αξία στην ακίνητη περιουσία.
  3. Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα. Εκεί πιστεύω ότι θα δείξουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα -εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.
  4. Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη στον πιο αδύναμο.
  5. Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό των Ελλήνων. Θα επισκεφτώ αύριο το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων με τις ηγεσίες των Υπουργείων, για να συζητήσουμε για το τολμηρό μας σχέδιο για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι υπηρετούν σήμερα με πάθος και αυταπάρνηση τη δημόσια εκπαίδευση.
  6. Ποιοτική Δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες.
  7. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο κράτους-εργαζομένων-επιχειρήσεων. Ζήτησα ήδη από τον Γιάννη Βρούτση αμέσως μετά να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας ώστε να σταλεί σε όλη την Επικράτεια το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και ότι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.
  8. Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα και αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
  9. Προστασία του περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη.
  10. Σύγχρονο και ψηφιακό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
  11. Ένα νέο μοντέλο Πολιτισμού, ενημέρωσης και αισθητικής.
  12. Μία Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Έχω ήδη επικοινωνήσει με πολλούς ομολόγους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινώνησα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, για να επαναβεβαιώσω τη στρατηγική σημασία της σχέσης Ελλάδος – ΗΠΑ».

Συνημμένο βρίσκεται το pdf «Υποστήριξη και Παρακολούθηση Κυβερνητικού Έργου». Σε αυτό εντοπίζονται τα ακόλουθα, όσον αφορά στη νέα κυβέρνηση:

  • Βασικές αρχές και φιλοσοφία διακυβέρνησης
  • Λειτουργία Υποστήριξης και Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου
  • Βασικά µεγέθη Κυβερνητικού Προγράµµατος

 Επόμενη Ημέρα (262.48 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr