NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συμφωνία GlaxoSmithKline και Pfizer

«Πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συμφωνία GlaxoSmithKline και Pfizer

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κοινοτικού κανονισμού, την εξαγορά του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της Pfizer από την GlaxoSmithKline.

Η GlaxoSmithKline και ο συγκεκριμένος τομέας της Pfizer είναι τόσο κατασκευαστές όσο και προμηθευτές διαφόρων φαρμακευτικών προϊόντων για την υγειονομική περίθαλψη των καταναλωτών, τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα σε ασθενείς χωρίς ιατρική συνταγή και αναφέρονται γενικά ως «over-the-counter - OTC».

Βάσει της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για να δοθούν οι σχετικές εγκρίσεις, η Επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η εξαγορά θα μείωνε τον ανταγωνισμό στην αγορά των προϊόντων τοπικής θεραπείας του πόνου, ενδεχομένως και με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε ορισμένες χώρες του ΕΟΧ, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες, οι εταιρείες πρότειναν να εκποιήσουν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται υπό το brand ThermaCare παγκοσμίως. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να εκποιηθούν ως πακέτο σε έναν κατάλληλο αγοραστή που θα εγκριθεί από την Επιτροπή.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη, όπως τροποποιήθηκε από τις δεσμεύσεις, δεν θα προκαλέσει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό στον ΕΟΧ. Η απόφαση της Επιτροπής εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr