NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Ανησυχίες από Trump και FED για το κρυπτονόμισμα που ετοιμάζει η Facebook

Ανησυχίες από Trump και FED για το κρυπτονόμισμα που ετοιμάζει η Facebook

Αρνητικός εμφανίζεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απέναντι στο Libra, το κρυπτονόμισμα που ετοιμάζει η Facebook και για το οποίο δόθηκαν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες πριν από μερικές ημέρες.

Όπως έγραψε στο Twitter «δεν είμαι οπαδός του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, που δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται σε "αέρα". Αυτά τα μη ρυθμιζόμενα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Ομοίως, το "εικονικό νόμισμα" του Facebook, το Libra, θα έχει ελάχιστη ισχύ ή αξιοπιστία. Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες επιθυμούν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να επιδιώξουν ένα νέο τραπεζικό κεφάλαιο και να υπόκεινται σε όλους τους τραπεζικούς κανονισμούς, όπως και οι άλλες Τράπεζες, τόσο οι Εθνικές όσο και οι Διεθνείς Τράπεζες.

Έχουμε μόνο ένα πραγματικό νόμισμα στις ΗΠΑ και είναι πιο ισχυρό και αξιόπιστο από ποτέ. Είναι μακράν το κυρίαρχο νόμισμα οπουδήποτε στον κόσμο και θα παραμείνει πάντα έτσι. Ονομάζεται Δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών!».

Την ίδια στιγμή, παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED), Jerome Powell, αναφέροντας ότι το σχέδιο του Facebook «δεν μπορεί να προχωρήσει» μέχρι να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές ανησυχίες.

«Το Libra εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, την προστασία των καταναλωτών, τη χρηματοοικονομική σταθερότητα» τόνισε σε επιτροπή του Κογκρέσου την Τετάρτη. «Αυτές είναι ανησυχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν διεξοδικά και δημοσίως».

Ο Powell ζήτησε επίσης να σταματήσει το project μέχρι να αντιμετωπιστούν οι ερωτήσεις των ρυθμιστικών Αρχών σχετικά με το Libra. Όπως ο ίδιος πρόσθεσε, η FED δημιούργησε μια ομάδα εργασίας με στόχο την εξέταση του Libra.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr